Reklama
Mrkvové muffiny
Fotogalerie:

Mrkvové muffiny

Blažena Bolková

Horní Tošanovice
Kdo nemá rád rozinky, může je vynechat.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice

Ingredience

  • 1/2 hrnku rozinky
  • 2 hrnky mouka hladká
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky sůl
  • 2 hrnky mrkev strouhaná
  • 1/2 hrnku mandle nasekané
  • 1 jablka
  • 3 vejce
  • 2/3 hrnku olej slunečnicový
  • 1/2 hrnku kokos strouhaný
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • dle potřeby mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

18

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Rozinky na 20 minut namočíme do rumu a slijeme. Všechny ingredience smícháme dohromady a směsí naplníme vymazanou a vysypanou formu na muffinky.
  2. Pečeme na 180 °C přibližně 20–25 minut. Z této dávky je asi 18 ks.

Pošli recept! 3/2011 (8.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s tofu

Těstoviny s tofu

Tofu marinujeme, jinak je bez chuti. Marie Holacká, Koryčany
Zdravě a chutně /23.07.10
Svěží salát s mangem  a krůtím

Svěží salát s mangem a krůtím

Hana Kučerová, Kolín

Zdravě a chutně /02.03.19
Tuňákový salát s kuskusem

Tuňákový salát s kuskusem

Všechno, kde je tuňák, mi chutná.
Renata Slavíčková, Velké Popovice
Zdravě a chutně /01.12.11
Salát s pečenou řepou a hermelínem

Salát s pečenou řepou a hermelínem

Skvělá kombinace chutí.
Zdravě a chutně /23.02.17
Losos v rukávu

Losos v rukávu

Uvař si laskominu, která ti dodá jód a železo.
Ludmila Havlíčková, Benešov
Zdravě a chutně /02.09.08
Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Mořskou řasu přidávám do polévky proto, aby doplnila potřebné minerály.
Linda ...
Zdravě a chutně /29.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu