Reklama
Mrkvová polévka se zázvorem
Fotogalerie:

Mrkvová polévka se zázvorem

Zdeňka Polanská
Zdeňka Polanská
Vsetín

Zdravá polévka, která posílí váš imunitní systém.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 4 ks mrkev
  • 1 cibule
  • 1 lžička čerstvý zázvor
  • 2 lžíce olivový olej
  • 400 ml vývar
  • 100 ml smetana
  • sůl
  • nasekaná petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Mrkev nakrájíme na kolečka, přidáme k cibuli, necháme lehce zesklovatět.
  2. Zalijeme vývarem, přidáme nadrobno pokrájený zázvor, osolíme a vaříme asi 30 minut. Pak polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a 2 minuty povaříme. Hotovou polévku ozdobíme petrželkou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené papriky

Zapečené papriky

Jednoduchá a lehká zeleninová večeře. Veronika Hlavsová, Dobruška
Zdravě a chutně /14.09.12
Tomatový kotlík

Tomatový kotlík

Ve starším hrnku nebo misce to vypadá skvěle!

Radana Nováková, Říčky

Zdravě a chutně /28.09.17
Kuřecí maso s pórkem

Kuřecí maso s pórkem

Velmi jednoduché, dietní a chutné jídlo.

Michaela Stejskalová, Letohrad

Zdravě a chutně /17.03.12
Pohanková kaše s tofu

Pohanková kaše s tofu

Recept pro všechny, kdo si drží linii.

Alice Kruhánková, Praha

Zdravě a chutně /14.07.15
Salát z nových  brambor

Salát z nových brambor

Talíř plný barev

Podle receptu Květy Zounarové z Valašského ...

Zdravě a chutně /22.02.20
Pikantní tuňák na karí

Pikantní tuňák na karí

Rychlé a zdravé jídlo, které všichni pochválí.

Markéta Auerová, Loděnice

Zdravě a chutně /21.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu