Reklama
Mrkvová polévka s rajčaty
Fotogalerie:

Mrkvová polévka s rajčaty

Jitka Pavlíková
Jitka Pavlíková
Strakonice

Výrazná chuť určitě zaujme.

Jitka Pavlíčková, Strakonice

Ingredience

  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 200 g rajčata
  • 200 g mrkev
  • 200 ml zeleninový vývar
  • 1 lžíce rajčatový protlak
  • 1 plátek toustový chléb
  • hrst pažitky nebo bazalky
  • na ochucení sůl, pepř a paprika

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli s česnekem nasekáme a podusíme na půl lžičce oleje. Přidáme kostičky rajčat s mrkví, vše uvaříme s vývarem doměkka. Vmícháme protlak.
  2. Na oleji opečeme kostičky toustového chleba. Polévku dochutíme, posypeme pažitkou nebo bazalkou a připraveným osmaženým chlebem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius s ananasem

Pangasius s ananasem

K tomuto exotickému jídlu podávej rýži. Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /16.05.14
Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Je to výborný předkrm, ale hodí se i jako lehký oběd.

Lenka Kokošková, Plzeň

Zdravě a chutně /16.06.13
Gulášová polévka z tofu

Gulášová polévka z tofu

Dietní a zdravá alternativa české klasiky.
Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /24.05.11
Brokolicové koláčky

Brokolicové koláčky

Jsou hned hotové a výborné. Nezbudou!
Jitka Tvrdková, České Budějovice
Zdravě a chutně /17.02.14
Vepřové v parním hrnci

Vepřové v parním hrnci

Když nevím, co vařit, vytáhnu parní hrnec.

Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota

Zdravě a chutně /18.05.15
Těstoviny s kuřecími srdíčky

Těstoviny s kuřecími srdíčky

Jak si pochutnat za pár korun.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /15.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu