Reklama
Mrkvová dia bábovka
Fotogalerie:

Mrkvová dia bábovka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Každý recept na dia sladkosti se hodí.

Jana Remková, Orlová

Ingredience

  • 200 g mrkev
  • 4 ks vejce
  • 2 lžíce citronová šťáva
  • 50 g vanilkový cukr
  • 70 g polohrubá mouka
  • 30 g strouhaný kokos
  • 1 lžička kypřící prášek
  • tuk a mouka na formu

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěnou mrkev nastrouháme najemno a pokapeme ji citronovou šťávou. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a dvěma lžícemi horké vody. Mouku s práškem do pečiva vmícháme do nastrouhané mrkve a hmotu pomaličku vmícháme do vaječné směsi. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
  2. Formu vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 45 minut.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polníčkový salát

Polníčkový salát

Tento recept je osvědčený a velmi chutný. Renata Malá, Chvaletice
Zdravě a chutně /11.05.15
Hlíva ústřičná na kmíně

Hlíva ústřičná na kmíně

Dočetla jsem se o tom, jak je hlíva ústřičná úžasně zdravá houba. Od té ...
Zdravě a chutně /09.03.09
Lehká polévka z řapíkatého celeru

Lehká polévka z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer má v mé kuchyni čestné místo pro svou příjemně kořeněnou ...
Zdravě a chutně /08.06.13
Pikantní kuřecí zeliáda

Pikantní kuřecí zeliáda

Chutná, rychlá a zdravá večeře.

Marcela Kaněrová, Náchod

Zdravě a chutně /14.02.16
Sójové ražniči

Sójové ražniči

Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.01.16
Pečená makrela na pomerančích a tymiánu

Pečená makrela na pomerančích a tymiánu

Ryby bychom měli mít v našem jídelníčku častěji. Inspirujte se třeba tímto receptem.

...
Zdravě a chutně /28.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu