Reklama
Mrkev s hráškem a sójou
Fotogalerie:

Mrkev s hráškem a sójou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • kousek másla
  • 1/2 cibule
  • 1 větší mrkev
  • 150 g hrášku hrášku
  • dle chuti sůl a pepř
  • SÓJOVÉ ĎOBÁČKY:
  • 500 ml vody
  • 1 zeleninový bujon
  • 1 lžíce sladké papriky a sójové omáčky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 sáčku sójových nudliček
  • NA DOHOTOVENÍ:
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička solamylu
  • 1 lžička grilovacího koření

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme půlměsíčky mrkve a hrášek. Osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Pak asi 1/4 směsi odendáme a rozmixujeme. Vrátíme zpět do mrkve a tím směs zahustíme.

  2. Sójové ďobáčky: dáme vařit vodu, do které vsypeme bujon, papriku, sójovou omáčku a sůl. Když vše začne vřít, přidáme sójové nudličky a vaříme 20 minut. Pak nudličky scedíme a vsypeme suroviny na dohotovení. Můžeme přidat i utřený stroužek česneku. Vše promícháme a dáme na vymazaný pečicí papír do trouby. Upečeme dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankovo-zeleninová čočka

Pohankovo-zeleninová čočka

Pohanka i čočka jsou zdrojem kvalitních živin. V kombinaci se zeleninou chutnají ...
Zdravě a chutně /21.10.12
Zdravý cuketový nákyp

Zdravý cuketový nákyp

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /01.08.18
Bazalkový  losos

Bazalkový losos

Losos je křehký, nemusí se marinovat dlouho.

Svatava Hrčková, Vsetín

Zdravě a chutně /19.11.16
Protlak z rajčat na omáčku

Protlak z rajčat na omáčku

Mám s ním velice dobré zkušenosti. Hodí se na polévku i na rajskou ...

Zdravě a chutně /06.08.16
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
Rizoto z králíka

Rizoto z králíka

Lehký oběd nebo večeře.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /20.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu