Reklama
Mrkev s brokolicí v bešamelu
Fotogalerie:

Mrkev s brokolicí v bešamelu

Lucie Dvořáková

Příchovice
Zelenina do teplé kuchyně prostě patří. Zapečená je výborná a docela vydatná.
Lucie Dvořáková, Příchovice

Ingredience

  • 200 g sýr
  • brambory
  • mrkev
  • 250 ml šlehačka
  • 100 g máslo
  • 500 ml mléko
  • 1 brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme jíšku. Zalijeme ji mlékem a šlehačkou. Vmícháme sýr a dochutíme solí a pepřem. Brokolici rozdělíme na růžičky. Mrkev a brambory nakrájíme na kousky. Brokolici povaříme odděleně asi 5 minut. Brambory a mrkev povaříme do změknutí. Vodu slijeme, zeleninu dáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou a zapékáme asi 30 minut při 180 °C.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové v parním hrnci

Vepřové v parním hrnci

Když nevím, co vařit, vytáhnu parní hrnec. Pavla Lukačovičová, Dolní Lhota
Zdravě a chutně /18.05.15
Ananas se skořicí a medem

Ananas se skořicí a medem

Je to vynikající zpestření při grilování.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /27.07.16
Zapečený celer

Zapečený celer

Vydatnou večeři podávej s pečivem.

Markéta Musilová, Koryčany

Zdravě a chutně /10.01.15
Lehký kuřecí salát Waldorf

Lehký kuřecí salát Waldorf

Chutná lehká večeře.
Zdravě a chutně /18.07.17
Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Kdo nemá rád rozinky, může je vynechat.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Zdravě a chutně /23.05.11
Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

Nejlépe chutná s bramborovou kaší.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /20.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu