Reklama
Mrkev s brokolicí v bešamelu
Fotogalerie:

Mrkev s brokolicí v bešamelu

Lucie Dvořáková

Příchovice
Zelenina do teplé kuchyně prostě patří. Zapečená je výborná a docela vydatná.
Lucie Dvořáková, Příchovice

Ingredience

  • 200 g sýr
  • brambory
  • mrkev
  • 250 ml šlehačka
  • 100 g máslo
  • 500 ml mléko
  • 1 brokolice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme jíšku. Zalijeme ji mlékem a šlehačkou. Vmícháme sýr a dochutíme solí a pepřem. Brokolici rozdělíme na růžičky. Mrkev a brambory nakrájíme na kousky. Brokolici povaříme odděleně asi 5 minut. Brambory a mrkev povaříme do změknutí. Vodu slijeme, zeleninu dáme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou a zapékáme asi 30 minut při 180 °C.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Polévka z rajčat ‚‚Pomodóre‘‘

Pochutnej si se mnou na této výborné polévce. Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /22.09.09
Okurkové špalíčky

Okurkové špalíčky

Martina Antalová, Od. Voda

Zdravě a chutně /20.04.18
Domácí proteinový nápoj

Domácí proteinový nápoj

Je vhodnou náhradou za kupované proteinové nápoje. Obsahuje 18 g bílkovin.

Tereza ...

Zdravě a chutně /30.08.14
Pohanková polévka

Pohanková polévka

Obsahuje rutin, který je dobrý na cévy.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /15.04.16
Biotlačenka s vejci

Biotlačenka s vejci

Je stejně dobrá jako ta klasická, ale zdravější.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /02.04.14
Čočkový salát

Čočkový salát

Lze ho libovolně obměňovat.

Marika Hradečná, Andělská Hora

Zdravě a chutně /18.10.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu