Reklama
Mladé kuřátko s mrkví
Fotogalerie:

Mladé kuřátko s mrkví

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Doma jíme výlučně čerstvé kuřecí maso. Je velmi chutné i s obyčejnou mrkví.
Marie Kučerová, Praha

Ingredience

  • 10 dkg máslo
  • 1 kuře
  • 4 plátky slanina anglická
  • 500 g mrkev
  • ocet
  • cukr krupice
  • jíška
  • brambory

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté kuře osolíme a dáme do pekáčku. Poklademe slaninou, přidáme máslo a podlijeme vodou. Pečeme  asi 45 minut. Jakmile je kuře  skoro hotové, rozporcujeme ho a dopečeme dozlatova. Při dopékání podléváme šťávou.


  2. Mrkev nakrájíme na kolečka. Dáme do hrnce. Osolíme, opepříme a dle chuti osladíme a okyselíme octem. Přidáme lžíci másla a dusíme asi 20 minut. Když je mrkev měkká, zahustíme ji světlou jíškou. Podáváme s brambory, které nejprve uvaříme ve slupce  a pak opečeme na pánvi.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketový kuskus

Cuketový kuskus

Ozdobíme rajčaty. Jana Kovářová, Benešov
Zdravě a chutně /08.03.16
Krůtí steak s mrkví

Krůtí steak s mrkví

Výborná lehká a jemná večeře.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /21.01.13
Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Šťáva z řepy, celeru a mrkve

Vitaminová bomba, která tě postaví na nohy.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /27.02.14
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Šoulet

Šoulet

Hrách prý posiluje slezinu, slinivku i žaludek a harmonizuje trávení. Připravuji ji ho ...
Zdravě a chutně /18.04.12
Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Pro lidi, kteří by rádi sundali nějaké to kilo, je taková večeře přesně ta pravá.
...
Zdravě a chutně /18.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu