Reklama
Míchaný svěží salát
Fotogalerie:

Míchaný svěží salát

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Salát jíme denně, pěstujeme si svůj vlastní. Chutná skvěle!
Hana Mertlíková,Cheb

Ingredience

  • 1 okurka
  • 1 mrkev
  • pepř
  • 1 lžíce ocet
  • 2 jablka
  • 3 lžíce olej
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • sůl
  • 1 lžička hořčice
  • svazek ředkvičky
  • 1 salát hlávkový

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu nejprve opláchneme ve studené vodě. Listy salátu pokrájíme na malé kousky. Dále nakrájíme okurku, rajče a ředkvičky. Škrabkou okrájíme mrkev a nastrouháme ji na hrubším struhadle. Jako poslední nakrájíme na kostičky oloupané jablko, které hned zakápneme octem, aby nezhnědlo.
  2. Připravíme si nálev. Moučkový cukr rozšleháme s olejem, přidáme ocet a hořčici, nakonec dochutíme solí a pepřem. Doplníme vodou a nálevem přelijeme salát, který pečlivě promícháme. Necháme chvíli vychladit a můžeme podávat například jako lehkou večeři s opečeným toastovým chlebem.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakládané zelí

Nakládané zelí

Používá se jako výborný salát nebo příloha. Olga Tůnová, Želetava
Zdravě a chutně /24.09.16
Zeleninový salát s řízkem

Zeleninový salát s řízkem

Veronika Khandlová, Benešov

Zdravě a chutně /23.03.20
Ranní omeleta

Ranní omeleta

Výbornou přílohou je chléb s máslem a sušeným droždím.
Hana Kupková, ...
Zdravě a chutně /12.01.12
Pečený medový salát

Pečený medový salát

Recept jsem si přivezla z dovolené a zeleninka je opravdu skvělá.

Karolína ...

Zdravě a chutně /17.04.14
Chřestový salát

Chřestový salát

Je výborný z bílého i ze zeleného chřestu.

Aneta Jankovská, Žďár nad ...

Zdravě a chutně /02.06.15
Quinoa s rajčaty a bazalkou

Quinoa s rajčaty a bazalkou

Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi ...

Zdravě a chutně /20.10.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu