Míchaný salát z ředkviček, ledového salátu a rajčat, ozdobený vařeným vejcem, šunkou a sýrem.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem - Krásné Březno
Ingredience
- 200 g ledový salát
- 4 ks ředkvičky
- 8 ks rajčata cherry
- 2 ks vejce vařená
- 50 g šunka
- 50 g sýr
- 2 lžíce olej
- 2 lžíce ocet
- 2 lžíce voda
- sůl, pepř, cukr
- 1 lžíce cibule
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V míse smícháme olej, ocet, vodu, špetku pepře, nadrobno nasekanou cibuli a podle chuti sůl a cukr.
-
Zeleninu opláchneme, salát nakrájíme na nudle, rajčata přepůlíme, ředkvičky nakrájíme na tenké plátky.
Vložíme do mísy, promícháme se zálivkou a rozdělíme do misek.
Před podáváním ozdobíme na nudličky nakrájenou šunkou, sýrem a obložíme natvrdo uvařeným vejcem.
Nakonec posypeme pažitkou a podáváme.