Reklama
Medailonky s polentou
Fotogalerie:

Medailonky s polentou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdobíme bazalkou.

Nikola Řeháková, Nový Jičín

Ingredience

  • 50 g polenta
  • 1 lžíce máslo
  • 2 hrsti parmazán
  • 1 sušené rajče
  • trocha soli a pepře
  • 250 g brokolice
  • trocha olivového oleje
  • 1 stroužek česnek
  • 2 menší kuřecí řízky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Polentu uvaříme dle návodu. Vmícháme máslo, hrst parmazánu, nakrájené rajče a sůl. Pak polentu vlijeme do pekáčku a necháme vychladnout.

  2. Brokolici uvaříme a pak ji osmažíme na pánvi, ve které jsme předem orestovali nasekaný česnek. Zasypeme ji parmazánem a osolíme. Maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme.

  3. Ztuhlou polentu nakrájíme na obdélníky a osmažíme z obou stran.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius v balíčku

Pangasius v balíčku

V této úpravě je ryba chutnější, než když ji uvaříš v páře, a přitom ...
Zdravě a chutně /21.06.15
Hrachová kaše s uzeným tofu

Hrachová kaše s uzeným tofu

Zdravá varianta české klasiky.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /11.08.12
Zapečený lilek s ricottou

Zapečený lilek s ricottou

Zdravá pochoutka za pár minut.

Dagmar Kallupová, Ves Touškov

Zdravě a chutně /02.05.13
Čočková ciabatta

Čočková ciabatta

Červená čočka je dobře stravitelná.

Olga Dláskalová, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /01.11.15
Sekaná z cuket

Sekaná z cuket

Mám výborný recept pro všechny zahrádkáře, kteří zápolí s přebytkem cuketové ...
Zdravě a chutně /05.01.09
Caesar salát s kuřecím masem

Caesar salát s kuřecím masem

Existuje mnoho receptů na salát Ceasar, já ho připravuji tímto způsobem. Olej ...

Zdravě a chutně /19.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu