Reklama
Mechová omeleta
Fotogalerie:

Mechová omeleta

Libuše Zábojová

Olomouc

Navrch ji ještě zdobím čerstvou zeleninou.

Libuše Zábojová, Olomouc

Ingredience

  • 1 mražená zelenina (hrášek a mrkev)
  • 150 g zakysaná smetana
  • trocha soli a pepře
  • 8 ks vejce
  • trocha vegety
  • špetka muškátového oříšku
  • trocha citronové šťávy
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu chvíli povaříme, pak vodu slijeme a do zeleniny vmícháme smetanu. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ochutíme solí, vegetou, muškátovým oříškem, citronovou šťávou a dobře rozšleháme. Žloutkovou pěnu spojíme se sněhem. Na pánvi rozehřejeme olej a zvolna upečeme omelety. Na talíři je naplníme zeleninou se smetanou.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlé papriky

Rychlé papriky

Snadné levné jídlo si jistě také oblíbíš. Marie Marková, Rozseč nad Kunštátem
Zdravě a chutně /10.01.10
Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Jde to i bez masa

Podle receptu Martiny Benešové z Karlových Varů

Zdravě a chutně /26.06.19
Meruňkové meruny

Meruňkové meruny

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /21.06.18
Vločkové sušenky

Vločkové sušenky

Ovesné vločky prospívají trávení a to je o Vánocích aktuální. Tak mlsáme ...
Zdravě a chutně /12.11.08
Pečené papriky s rajčaty

Pečené papriky s rajčaty

Nemáme skleník, a dokonce ani zahradu, ale na čerstvé zelenině si pochutnáváme každý ...
Zdravě a chutně /22.09.09
Netradiční kapr

Netradiční kapr

Kapr plněný nádivkou je labužnický zážitek.
Alena Vtelenská, Luštěnice
Zdravě a chutně /24.07.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu