Syté jídlo, které chutná i za studena.
Tereza Dolanská, Havířov
Ingredience
- 4 kuřecí prsní řízky
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 4 plátky slaniny
- dle potřeby majoránka, šalvěj, bazalka
- dle potřeby sůl a pepř
- 6 stroužků česnek
- 2 cibule
- 2-3 ks mrkev
- 2 ks petržel
- několik plátků máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa opláchneme studenou vodou a osušíme ubrouskem. Každé prso nařízneme a rozložíme. Vznikne nám plát masa, který již nemusíme naklepávat.
-
Každý z těchto čtyř plátů osolíme, opepříme, posypeme bylinkami , vyložíme plátkem slaniny a nakonec do nich zavineme celá vejce.
-
Kořenovou zeleninu očistíme a ponecháme v celku. Cibuli nakrájíme a česnek oloupeme. Vše vložíme do pekáčku a podlijeme dostatečným množstvím vody.
-
Maso i zeleninu pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut přikryté, poté odkryjeme, poklademe plátky másla a necháme asi 10 minut dojít a zezlátnout.
-
Podáváme například s brambory vařenými ve slupce nebo s rýží.