Reklama
Masové závitky s vejci
Fotogalerie:

Masové závitky s vejci

Tereza Dolanská
Tereza Dolanská
Havířov

Syté jídlo, které chutná i za studena.

Tereza Dolanská, Havířov

Ingredience

  • 4 kuřecí prsní řízky
  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 4 plátky slaniny
  • dle potřeby majoránka, šalvěj, bazalka
  • dle potřeby sůl a pepř
  • 6 stroužků česnek
  • 2 cibule
  • 2-3 ks mrkev
  • 2 ks petržel
  • několik plátků máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa opláchneme studenou vodou a osušíme ubrouskem. Každé prso nařízneme a rozložíme. Vznikne nám plát masa, který již nemusíme naklepávat. 

  2. Každý z těchto čtyř plátů osolíme, opepříme, posypeme bylinkami ,  vyložíme plátkem slaniny a nakonec do nich zavineme celá vejce.

  3. Kořenovou zeleninu očistíme a ponecháme v celku. Cibuli nakrájíme a česnek oloupeme. Vše vložíme do pekáčku a podlijeme dostatečným množstvím vody.

  4. Maso i zeleninu pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut přikryté, poté odkryjeme, poklademe plátky másla a necháme asi 10 minut dojít a zezlátnout.

  5. Podáváme například s brambory vařenými ve slupce nebo s rýží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus se dá jíst i nasladko, například s javorovým sirupem. Vynikající je i tato ...
Zdravě a chutně /04.02.10
Fenyklové rizoto

Fenyklové rizoto

Nejlepší je koupit fenykl i s natí, dá se použít k ochucení.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /14.03.13
Ředkvičková smaženice

Ředkvičková smaženice

Chuťově je podobná naší oblíbené smaženici z čerstvých hub.
Lenka Svobodová,...
Zdravě a chutně /31.03.09
Dušená ředkev s petrželovou rýží

Dušená ředkev s petrželovou rýží

Vegetariány tímto jídlem moc potěšíte. A myslím, že nejen je.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /03.02.11
Jemný zapékaný chřest

Jemný zapékaný chřest

Připravuji jej jako slavnostní předkrm.

Miroslava Sládková, Mariánské Lázně

Zdravě a chutně /02.04.17
Dýňové karí

Dýňové karí

Podle receptu Terezy Svobodové z Kladna

Zdravě a chutně /18.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu