Reklama
Marinovaný losos s pečenými brambůrky
Fotogalerie:

Marinovaný losos s pečenými brambůrky

Zuzana Bukovská

Plzeň

Lososa máme často, je to nejlepší ryba.

Zuzana Bukovská, Plzeň

Ingredience

  • 800 g chlazený losos
  • šťáva z 1 většího citronu
  • trocha soli a pepře
  • 5-6 lžic olivový olej
  • 4 bokové listy
  • 2 lžíce máslo
  • 1 biocitron nakrájený na plátky
  • 800 g malé brambory ve slupce
  • čerstvá petrželka na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rybu opláchneme, osušíme, naporcujeme a vložíme do mísy. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem a olivovým olejem. Na každý kousek ryby položíme kus bobkového lístku a vše zalijeme citronovou směsí. Necháme marinovat nejméně 3 hodiny v chladu.

  2. Poté odstraníme bobkové lísty, na pánvi rozehřejeme máslo a jednotlivé kousky zprudka opečeme z obou stran. Maso vyjmeme stranou a do výpeku přilijeme zbytek marinády. Prohřejeme a plátky citronu v něm krátce osmahneme.

  3. Podáváme s pečenými brambůrky, ozdobené plátky citronu a posypané čerstvou petrželkou.

Tip redakce

Maso z lososa by se nemělo smažit dlouho, aby nebylo zbytečně vysušené.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (18.11.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerovo-nivové placičky

Celerovo-nivové placičky

Na to, abychom si opravdu pochutnali, nemusíme mít na stole každý den maso. ...
Zdravě a chutně /07.03.12
Jarní polévka

Jarní polévka

Je voňavá a na talíři dobře vypadá.

Pavlína Březinová, Benátky nad Jizerou

Zdravě a chutně /08.08.12
Naklíčený salát

Naklíčený salát

Svačina nebo lehká večeře plná vitaminů.

Zora Adamcová, Liberec

Zdravě a chutně /22.10.13
Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Babi ji dělá z květáku, u nás frčí brokolice.

Iva Smékalová, Česká ...

Zdravě a chutně /12.08.17
Feta

Feta

Ochuť si tuto dobrotu pořádně, chilli prý pomáhá hubnout.
Hana Mrhová, Trutnov
Zdravě a chutně /22.01.10
Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem

Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem

Jídla s rýží se na našem stole objevují několikrát do týdne. Máme ji ...
Zdravě a chutně /18.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu