Reklama
Marinované makrely
Fotogalerie:

Marinované makrely

Jana Kopřivová
Jana Kopřivová
Kopřivnice

Makrela je velmi chutná a zdravá ryba, i když trochu tučnější.

Jana Kopřivová, Kopřivnice

Ingredience

  • 4 středně velké makrely
  • 1 sklenička olej
  • 1 lžička koření na ryby
  • 1 lžička sůl
  • 4 stroužky česnek
  • 4 kolečka citrónu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Makrely očistíme a podélně rozkrojíme. Do skleničky dáme polovinu oleje, přidáme koření a utřený česnek. Makrely marinádou potřeme ze všech stran a necháme v chladu odležet 2-4 hodiny (nejlépe přes noc).
  2. Do pekáčku vlijeme druhou polovinu oleje, přidáme makrely a pečeme v troubě předehřáté na 100 °C přibližně 30 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžovo-cuketové placičky

Rýžovo-cuketové placičky

Smažení vyváží dušená zelenina. Eva Fuhrmannová, Nové Mesto n.Váhom
Zdravě a chutně /07.11.08
Květáková mňamka

Květáková mňamka

Zapečením se dobře propojí všechny chutě.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /27.12.12
Žitná buchta

Žitná buchta

Po této pochoutce se jen zapráší.
Šárka Adámková, Praha
Zdravě a chutně /26.04.10
Pečené zelí

Pečené zelí

Kdo ho ochutnal, ten si liboval.
Jiřina Pujarová, Klatovy
Zdravě a chutně /02.02.10
Patizon s jogurtem a olivami

Patizon s jogurtem a olivami

Omáčku, která zbude po obalování, můžeme podávat samostatně, podobně jako kečup...

Zdravě a chutně /03.08.16
Cuketová pizza

Cuketová pizza

Ideální zdravá večeře na letní dny.

Kateřina Pohlová, Velké Hamry

Zdravě a chutně /18.08.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu