Reklama
Marinované makrely
Fotogalerie:

Marinované makrely

Jana Kopřivová
Jana Kopřivová
Kopřivnice

Makrela je velmi chutná a zdravá ryba, i když trochu tučnější.

Jana Kopřivová, Kopřivnice

Ingredience

  • 4 středně velké makrely
  • 1 sklenička olej
  • 1 lžička koření na ryby
  • 1 lžička sůl
  • 4 stroužky česnek
  • 4 kolečka citrónu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Makrely očistíme a podélně rozkrojíme. Do skleničky dáme polovinu oleje, přidáme koření a utřený česnek. Makrely marinádou potřeme ze všech stran a necháme v chladu odležet 2-4 hodiny (nejlépe přes noc).
  2. Do pekáčku vlijeme druhou polovinu oleje, přidáme makrely a pečeme v troubě předehřáté na 100 °C přibližně 30 minut.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený pórek

Zapečený pórek

V zimě se snažím dělat co nejvíc zapečených jídel. Od trouby se šíří po kuchyni ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Je lehký a přitom dobře zasytí. Určitě po něm nikdo nepřibere zbytečná ...

Zdravě a chutně /03.09.16
Vaječný salát s toasty

Vaječný salát s toasty

Mladé lístky kerblíku se sklízí předtím, než se objeví první květenství.

...

Zdravě a chutně /19.04.17
Brambory s pokličkou

Brambory s pokličkou

Zapečená pochoutka na dobrou večeři.
Jarka Bernartíková, Havířov
Zdravě a chutně /15.02.10
Severská ryba

Severská ryba

Je to jídlo jednoduché, rychlé i zdravé.
Hana Doležalová, Třebíč
Zdravě a chutně /20.01.10
Salát  À la  Caesar

Salát À la Caesar

Dobrota, která na stole hezky vypadá a především skvěle chutná.
Katka ...
Zdravě a chutně /09.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu