Mangold je velmi účinný v prevenci nádorových onemocnění, posiluje nervový systém, pročisťuje krev a díky obsahu železa se doporučuje při chudokrevnosti. A v této podobě je navíc opravdu výtečný.
Luice Švajnarová, Ostrava - Poruba
Ingredience
- 1 balení mangold (čerstvý nebo mražený)
- 1 cibule
- 2 ks kuřecí prsa
- 3 stroužky česnek
- 450 g těstoviny
- 8 nožiček jemné párky
- 1 lžička sůl
- špetka pepře
- trocha kmínu
- podle potřeby olivový olej
- na posypání nastrouhaný sýr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na trošce olivového oleje opražíme cibulku, přidáme maso (můžeme si jej předem naložit do směsi grilovacího koření a česneku).
-
Jakmile je maso opečené přidáme mangold, trochu podlejeme a dochutíme kořením. Můžete přidat trochu citrónové šťávy či smetany. Mezitím si bokem uvaříme těstoviny, dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny přimícháme se směsí mangoldu s kuřecím masem. Podáváme s posypaným sýrem.