Reklama
Makrely na tymiánu a rozmarýnu
Fotogalerie:

Makrely na tymiánu a rozmarýnu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V troubě s grilem je můžeš připravovat po celý rok, nejen v létě.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 4 makrely
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • z 1/2 citronu šťáva
  • trocha mořské soli
  • trocha citronového pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Vykuchané makrely i s hlavou opláchneme a pečlivě osušíme kuchyňskými ubrousky. Do kameninového hmoždíře dáme olej, veškeré bylinky a ostatní přísady na ochucení a rozmělníme je na jemnou voňavou kašičku.  

  2. 2. Do kůže uděláme několik mělkých zářezů a makrely potřeme  zvenku i zevnitř marinádou. Necháme je alespoň hodinu odpočinout.  

  3. 3. Ryby opékáme na rozpáleném grilu nebo roštu, který předem potřeme tukem. Grilujeme je nejlépe při střední teplotě, a to z každé strany přibližně 10–13 minut. Makrely často potíráme zbylou marinádou a dáváme pozor, aby nezčernaly. Podáváme je s vařenými brambory, plátkem másla a kolečkem citronu.


Pošli recept! - Speciál - Grilování (19.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaná rajčata s lučinou

Grilovaná rajčata s lučinou

Zeleninu si pěstujeme sami a úroda bývá bohatá. Proto stále pátrám po nových ...
Zdravě a chutně /23.03.13
Tolárky s kuřecími řízky

Tolárky s kuřecími řízky

Vypadají krásně, chutnají ještě líp.

Renata Doubková, Most

Zdravě a chutně /20.03.13
Domácí rybí salát

Domácí rybí salát

Výborný rybí salát z plevelných sladkovodních ryb, který určitě v obchodě neseženete...
Zdravě a chutně /06.05.12
Pohankové knedlíky z kefíru

Pohankové knedlíky z kefíru

Po nich ti těžko určitě nebude.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /27.12.11
Kapiová pomazánka

Kapiová pomazánka

Je jemnější než kupovaná.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /26.01.16
Salát z brokolice se žampiony

Salát z brokolice se žampiony

Je dobrý i bez hub.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /23.02.16
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama