Reklama
Makové mléko
Fotogalerie:

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha

Ingredience

  • 1 l mléko
  • 250 g mák mletý
  • dle chuti med

Doba přípravy

15 minut

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko uvedeme do varu, dáváme pozor, aby nepřekypělo. Do horkého mléka vmícháme 250 g mletého máku.
  2. Mák v mléce necháme vařit zhruba 10 minut – měl by se rozvařit. Nakonec osladíme medem. Nápoj je výborný jako odpolední svačinka, zahřeje a zasytí.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Štrúdl pro diabetiky

Štrúdl pro diabetiky

Máš-li v rodině cukrovkáře, jistě oceníš můj dia recept. Inge Dotzauerová, Cheb ...
Zdravě a chutně /04.02.10
Krůtí sekaná rolka s mrkví

Krůtí sekaná rolka s mrkví

Zkus obměnu klasické sekané, tato je vhodná i pro nejmenší strávníky.

Lenka Endrlová,...

Zdravě a chutně /10.09.13
Kapr v rajčatové omáčce

Kapr v rajčatové omáčce

Nejlepší je, když je z vlastního úlovku.

Josef Bartušek, Bítovčice

Zdravě a chutně /04.11.13
Chřestová polévka

Chřestová polévka

Alena Chvátalová, Rakovník

Zdravě a chutně /09.03.18
Sójové nudličky po kanadsku

Sójové nudličky po kanadsku

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /11.01.19
Pečený medový salát

Pečený medový salát

Recept jsem si přivezla z dovolené a zeleninka je opravdu skvělá.

Karolína ...

Zdravě a chutně /17.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu