Chuť této ryby se podobá krůtímu masu.
Tereza Dolanská, Havířov
Ingredience
- 4 á 180 g filety mahi mahi
- šťáva z jednoho citronu
- 2 rajčata
- 2-3 stroužky česnek
- dle chuti sůl a pepř
- špetka cukru
- dle potřeby olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Filety opláchneme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Připravíme si marinádu. V míse rozmačkáme rajčata s utřeným česnekem, lžící oleje, solí, pepřem a špetkou cukru.
-
Filety dáme do marinády a necháme 2 hodiny v lednici uležet. Asi 20 minut před opékáním vyndáme, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Rozehřejeme pánev s kapkou oleje a filety prudce opečeme. Opékáme tak, aby vevnitř zůstaly mírně nedodělané. Zabráníme tak vysušení jemného rybího masa.