Reklama
Lososový filet   se špenátem v listovém těstě
Fotogalerie:
 

Lososový filet se špenátem v listovém těstě

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Robert Nerad

Ingredience

  • 500  g filetů z lososa
  • 350  g listového těsta
  • 300  g baby špenátu
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • kmínu nebo sezamových semínek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

280 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Lososa opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Ostrým filetovacím nožem odřízneme kůži. Maso jemně osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem.

  2. krok2

    Z listového těsta vyválíme obdélníkový plát silný asi 3 mm. Na těsto rozmístíme omytý a osušený špenát, který také osolíme a opepříme. Na jednu polovinu těsta umístíme připravený filet lososa.

  3. krok3

    Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a druhou polovinu těsta přehneme přes maso. Okraje zahneme a trochu přimáčkneme, aby šťáva při pečení nevytekla.

  4. krok4

    Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem a ze zbytků těsta vytvoříme ozdobnou mřížku. Tu rovněž potřeme vejcem. Závin posypeme kmínem nebo sezamovými semínky.

  5. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C, dokud těsto nezezlátne, to trvá přibližně 20 minut. Hotového lososa nakrájíme a podáváme například s rajčatovým salátem.

Pošli recept! 9/2018 (3.8.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Omeleta s kuřecím masem a rajčaty

Omeleta s kuřecím masem a rajčaty

Vydatná pochoutka Jana Dlasková, Hodonín
Zdravě a chutně /23.03.18
Krůtí sekaná rolka s mrkví

Krůtí sekaná rolka s mrkví

Zkus obměnu klasické sekané, tato je vhodná i pro nejmenší strávníky.

Lenka Endrlová,...

Zdravě a chutně /10.09.13
Obalovaná hlíva na česneku

Obalovaná hlíva na česneku

Věřím blahodárným účinkům hlívy ústřičné. Říká se o ní, že je to houba ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Rýže s fazolemi po indiánsku

Rýže s fazolemi po indiánsku

Jak dostat do dětí fazole? Hrát si s nimi na indiány. Funguje to.
Eva ...
Zdravě a chutně /23.12.10
Zapečená rajčata s mozarellou

Zapečená rajčata s mozarellou

Lehká večere nejen na horké dny.

Libuše Hlaváčová, Brno

Zdravě a chutně /13.08.12
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Ráda zkouším nové recepty a hlavně ty na lehká a zdravá jídla. V poslední době jsem ...
Zdravě a chutně /12.01.09
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama