Reklama
Lososová polévka
Fotogalerie:

Lososová polévka

Monika Kejlová
Monika Kejlová
Chodov

Kdo má rád ryby, určitě si pochutná. Výborná je se zapečenou bagetkou.

Monika Kejlová, Chodov

Ingredience

  • 700 g páteř z lososa a odřezky
  • 500 ml mléko
  • 500 ml vývar
  • mouka na zahuštění
  • trocha soli
  • 1 lžíce podravka
  • čerstvá petrželka
  • 1 lžíce cukr
  • 1-2 lžíce citron
  • 2 lžíce máslo

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Lososa očistíme a vložíme do vroucí osolené vody. Po uvaření obereme maso a vložíme ho zpět do vody. Ještě chvíli povaříme, slejeme vývar a maso přecedíme.

  2. V jiném hrnci si rozpustíme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme mlékem. Když je mléko horké, přilejeme vývar. Chvíli provaříme. Dochutíme citronem, podravkou, cukrem a přidáme kousky lososa. Pokud je polévka ještě moc řídká, tak jí ještě zahustíme moukou a nakonec přidáme petrželku.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dýňové těstoviny s čočkou

Dýňové těstoviny s čočkou

Obsahují spoustu důležitých živin. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Zdravě a chutně /09.09.16
Zlatá rybka na mrkvi

Zlatá rybka na mrkvi

Kapra nemusíš připravit jen smaženého na pánvi.
Iryna Slyusar, Kutná Hora
Zdravě a chutně /17.05.11
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Losos s hříbkovou omáčkou

Losos s hříbkovou omáčkou

Lososa, ale i jiné ryby, je důležité nejdřív opékat na straně s kůží.

Dana ...

Zdravě a chutně /21.09.17
Květák na paprice

Květák na paprice

Netradiční úprava květáku ti zachutná.
Marie Satrapová, Rychnov nad Kněžnou
Zdravě a chutně /17.09.09
Zastřené vejce s mladým špenátem

Zastřené vejce s mladým špenátem

Svěží zeleň špenátových listů a žlutooranžová barva ...

Zdravě a chutně /12.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu