Reklama
Losos zapečený s lučinou
Fotogalerie:

Losos zapečený s lučinou

Veronika Bednářová

Červený Hrádek
Lučina se krásně doplňuje s jemným masem lososa. Jídlo moc chutnalo dětem i dospělým.
Veronika Bednářová, Červený Hrádek

Ingredience

  • 4 filety losos
  • 1 lučina
  • 250 ml smetana 12%
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • trocha máslo
  • dle chuti petrželka
  • bylinky podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Zapékací mísu vyložíme plátky másla‚ na ně rozdrolíme lučinu a pak osolené a opepřené filety z lososa.
  2. Posypeme je hojně bylinkami a poklademe máslem, zalijeme smetanou a dáme zapékat. Pečeme asi 40 minut při teplotě 180 °C. Upečenou rybu podáváme s vařenými brambory.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kapsa s cuketou

Kuřecí kapsa s cuketou

Jednoduchý a zdravý oběd. Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /29.06.13
Polévka ze zelených fazolek

Polévka ze zelených fazolek

Když přijdu domů unavený po dlouhém dni v práci, vydatná polévka je to, co ...
Zdravě a chutně /26.03.10
Penne s olivami

Penne s olivami

Jsou moc dobré teplé, ale dají se podávat i jako salát zastudena. 

Jitka ...

Zdravě a chutně /01.02.17
Gratinované jarní cibulky

Gratinované jarní cibulky

Naprosto stejným způsobem připravuji pórek. Do strouhanky můžeme vmíchat drcené ...

Zdravě a chutně /06.05.16
Ředkvičkový salát se sýrem

Ředkvičkový salát se sýrem

S čerstvým pečivem je prostě úžasný.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Zdravě a chutně /08.07.15
Slaný koláč s karotkou

Slaný koláč s karotkou

Doma mám malého klučíka, který půjde po prázdninách do první třídy. Snažím se mu, ...
Zdravě a chutně /04.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu