Reklama
Losos v zálivce z citronu a  citronového pepře - i dietní verze
Fotogalerie:

Losos v zálivce z citronu a citronového pepře - i dietní verze

staffenovi
staffenovi
Jablonec nad Nisou

Losos voní po citronu a rozmarýnu a nezapře svou vlastní osobitou chuť.

Staffenovi, Jablonec nad Nisou

Ingredience

  • 4 filet lososa s kůží
  • 1 citron
  • 1 lžička citronový pepř
  • 1 lžička rozmarýn
  • 3 lžíce paprikové pomazánkové máslo
  • 2 lžíce tuk DelaCreme se sýrem
  • olej na smažení
  • zelenina na ozdobu
  • bylinky zelené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. V misce smícháme citronovou šťávu, pepř,sůl a rozmarýn rozenmutý mezi prsty. Potřeme lososa z obou stran a necháme odležet v chladu nejméně 20 minut, čím déle, tím lépe.
  2. Na rozpáleném oleji opečeme rybu nejprve na straně bez kůže  asi 4 - 5 minut – dle výšky masa. Otočíme a poklademe plátky  bylinkového másla a Dela Cremu, vypneme sporák a necháme roztéci.

  3. Podáváme s opečenými brambory a pokapeme máslem. Obložíme zeleninou a bylinkami ( já použila libeček a bazalku).

    TIP : V odlehčenější dietní verzi vynecháme pomazánkové máslo a tuk DelaCreme a jako přílohu zvolíme vařené a šťouchané brambory.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Králík v mrkvi

Králík v mrkvi

Králičí maso je opravdu velice zdravé. Daša Poláková, Žďár nad Sázavou
Zdravě a chutně /03.11.08
Kuřecí paličky s mrkví

Kuřecí paličky s mrkví

Zdravé a chutné kuřátko.
Petra Nováková, Nové Město na Moravě
Zdravě a chutně /13.03.12
Papriky tří barev

Papriky tří barev

Tyhle sklenice s vesele barevným obsahem zdobí moji špajzku každoročně. Je to ...
Zdravě a chutně /12.12.08
Zapečené špenátové noky

Zapečené špenátové noky

Je to taková svěží a lehká večeře, po které ti rozhodně nebude těžko.

Hana ...

Zdravě a chutně /13.05.14
Těstoviny se sojovými nudličkami

Těstoviny se sojovými nudličkami

Skvělá večeře, když není chuť na maso.

Ingrid Ruszová, Nýdek

Zdravě a chutně /03.12.12
Zapékaný fenykl

Zapékaný fenykl

Dá se jíst samotný nebo s pečivem.

Lenka Kubíková, Plzeň

Zdravě a chutně /19.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu