Reklama
Losos s medovo-hořčičnou omáčkou
Fotogalerie:

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Ludmila Čapková
Ludmila Čapková
Pardubice 17

Losos je velmi zdravá ryba, která by se v našem jídelníčku měla opakovat alespoň několikrát do měsíce. Pokud se někdo vymlouvá, že mu ryby nechutnají, ať zkusí tento osvědčený recept, který si zamilovala celá naše rodina, včetně těch, kteří rybí maso neradi.

Ludmila Čapková, Pardubice

Ingredience

  • 2 steaky losos
  • dle potřeby máslo
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžička med
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • 200 ml zeleninový vývar
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby citronová šťáva
  • 1 lžíce kopr
  • 1 lžička kremžská hořčice
  • 1 lžička sojová omáčka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • špetka pepř mletý

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pekáček lehce vymasíme, obě porce lososa osolíme, opepříme, podle chuti pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekaným koprem. Navrch můžeme dát ještě plátek másla, přikryjeme a vložíme do trouby rozehřáté na 250°C. Pečeme 10-15 minut, ke konci odkryjeme, aby se nám propekla kůrčička.
  2. Mezitím v pánvi rozehřejeme vrchovatou lžíci másla a krátce na něm opečeme prolisovaný česnek, zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme med, hořčici, sójovou omáčku a prošleháváme asi 10-15 minut dohladka. Můžeme ještě přidat více mouky na zahuštění, pokud je potřeba.

  3. Omáčkou přelijeme porce lososa na talíři, podáváme s bramborem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr po jesenicku

Kapr po jesenicku

Polož ho na lůžko z listových salátů. Jiří Malát, Chomutov
Zdravě a chutně /16.12.15
Cizrnová polévka s celerem

Cizrnová polévka s celerem

Cizrna ještě u nás není tak moc rozšířená, ale proč ji nevyzkoušet. Určitě ti ...
Zdravě a chutně /03.02.11
Pohanka s cibulkou a brynzou

Pohanka s cibulkou a brynzou

Recept jako od bači ze salaše.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Zdravě a chutně /26.03.14
Těstovinová pochoutka s mozzarellou

Těstovinová pochoutka s mozzarellou

Je velmi zdravá, hodí se i při dietě.

Anna Schmidtová, Tábor

Zdravě a chutně /30.12.12
Salát z opečených paprik

Salát z opečených paprik

Podáváme s chlebem.

Ivana Tylšarová, Zábřeh

Zdravě a chutně /17.04.16
Ovocný salát

Ovocný salát

Osvěžující odpolední svačinka.
Jolanta Šáchová, Kopřivnice
Zdravě a chutně /03.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu