Reklama
Losos s medovo-hořčičnou omáčkou
Fotogalerie:

Losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Ludmila Čapková
Ludmila Čapková
Pardubice 17

Losos je velmi zdravá ryba, která by se v našem jídelníčku měla opakovat alespoň několikrát do měsíce. Pokud se někdo vymlouvá, že mu ryby nechutnají, ať zkusí tento osvědčený recept, který si zamilovala celá naše rodina, včetně těch, kteří rybí maso neradi.

Ludmila Čapková, Pardubice

Ingredience

  • 2 steaky losos
  • dle potřeby máslo
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžička med
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • 200 ml zeleninový vývar
  • dle potřeby sůl
  • dle potřeby citronová šťáva
  • 1 lžíce kopr
  • 1 lžička kremžská hořčice
  • 1 lžička sojová omáčka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • špetka pepř mletý

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pekáček lehce vymasíme, obě porce lososa osolíme, opepříme, podle chuti pokapeme citronovou šťávou a posypeme nasekaným koprem. Navrch můžeme dát ještě plátek másla, přikryjeme a vložíme do trouby rozehřáté na 250°C. Pečeme 10-15 minut, ke konci odkryjeme, aby se nám propekla kůrčička.
  2. Mezitím v pánvi rozehřejeme vrchovatou lžíci másla a krátce na něm opečeme prolisovaný česnek, zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme med, hořčici, sójovou omáčku a prošleháváme asi 10-15 minut dohladka. Můžeme ještě přidat více mouky na zahuštění, pokud je potřeba.

  3. Omáčkou přelijeme porce lososa na talíři, podáváme s bramborem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus s pečenou dýní

Kuskus s pečenou dýní

Podle receptu Ilony Soukupové z Říčan
Zdravě a chutně /26.01.19
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
Brambory zapečené s cuketou a smetanou

Brambory zapečené s cuketou a smetanou

Můžeš přidat mleté maso nebo šunku.

Františka Pelcová, Strakonice

Zdravě a chutně /11.08.16
Grilovaný losos s bataty a rukolou

Grilovaný losos s bataty a rukolou

Zdravá a chutná večeře.

Ludmila Kubíková, Město Touškov

Zdravě a chutně /15.01.14
Rybí salát z kapra

Rybí salát z kapra

Kapr – to pro nás už dávno neznamená jen klasické řízky.
Ivana Šůsová, Písek
...
Zdravě a chutně /12.12.08
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Výborné jako samostaný pokrm i příloha.

Marta Kačíková, Strakonice

Zdravě a chutně /05.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu