Reklama
Losos s hříbkovou omáčkou
Fotogalerie:

Losos s hříbkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lososa, ale i jiné ryby, je důležité nejdřív opékat na straně s kůží.

Dana Dvořáková, Zlín

Ingredience

  • 1 menší šalotka
  • 1 lžíce másla
  • 200 g čerstvých hub (hříbky, žampiony, babky)
  • 200 ml smetany na vaření
  • snítka čerstvé bazalky
  • dle chuti sůl a bílý pepř
  • 1 citron
  • 4 filety z lososa
  • podle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Ostrým nožem nakrájíme šalotku na drobné kousky, které osmažíme na másle. Po chvilce přidáme očištěné a pokrájené čerstvé houby.

  2. Když houby změknou, zalijeme směs smetanou, promícháme a přidáme nasekanou bazalku. Povaříme asi 5 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy.

  3. Filety očistíme a v pánvi s rozehřátým olejem osmažíme. Rybu otáčíme jen jednou, aby se nerozpadla. Na závěr ji osolíme a lehce popepříme.

  4. Lososa servírujeme společně s omáčkou a bramborovou kaší, kterou můžeme promíchat s nasekanou jarní cibulkou.

  5. Nakonec talíř ozdobíme snítkou čerstvé bazalky a měsíčkem citronu.

Tip redakce

Losos je velmi lahodná a jemná ryba. Bohužel je také dost drahý, proto při přípravě tohoto jídla můžeš použít jinou rybu, třeba českého kapra nebo okouna říčního. Tyto ryby jsou o dost levnější a také chutné.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Trojúhelníčky s vločkami

Trojúhelníčky s vločkami

Vyzkoušej tuhle pochoutku, obsahuje jen samé zdravé věci. Eva Červenková, Praha
Zdravě a chutně /13.09.16
Pochoutka v cuketě

Pochoutka v cuketě

Připrav si zdravou cuketovou pochoutku.
Hana Bílá, České Budějovice
Zdravě a chutně /16.12.10
Polévka z pangasia

Polévka z pangasia

Místo chleba lze dát smažený hrášek.

Karolína Horská, Praha

Zdravě a chutně /23.11.16
Brokolicový závin se sýrem

Brokolicový závin se sýrem

Zkusila jsem zdravější variantu klasického závinu, který je dobrý jak teplý, tak ...

Zdravě a chutně /06.08.16
Květák v alobalu

Květák v alobalu

Plnit se dá skoro každá zelenina.

Jana Ptáčková, Strakonice

Zdravě a chutně /21.11.13
Kuře na zelenině

Kuře na zelenině

Kuře pečené na zelenině.

Petra Hrubá, Třeboň

Zdravě a chutně /02.05.12
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama