Reklama
Losos s hříbkovou omáčkou
Fotogalerie:

Losos s hříbkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lososa, ale i jiné ryby, je důležité nejdřív opékat na straně s kůží.

Dana Dvořáková, Zlín

Ingredience

  • 1 menší šalotka
  • 1 lžíce másla
  • 200 g čerstvých hub (hříbky, žampiony, babky)
  • 200 ml smetany na vaření
  • snítka čerstvé bazalky
  • dle chuti sůl a bílý pepř
  • 1 citron
  • 4 filety z lososa
  • podle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Ostrým nožem nakrájíme šalotku na drobné kousky, které osmažíme na másle. Po chvilce přidáme očištěné a pokrájené čerstvé houby.

  2. Když houby změknou, zalijeme směs smetanou, promícháme a přidáme nasekanou bazalku. Povaříme asi 5 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy.

  3. Filety očistíme a v pánvi s rozehřátým olejem osmažíme. Rybu otáčíme jen jednou, aby se nerozpadla. Na závěr ji osolíme a lehce popepříme.

  4. Lososa servírujeme společně s omáčkou a bramborovou kaší, kterou můžeme promíchat s nasekanou jarní cibulkou.

  5. Nakonec talíř ozdobíme snítkou čerstvé bazalky a měsíčkem citronu.

Tip redakce

Losos je velmi lahodná a jemná ryba. Bohužel je také dost drahý, proto při přípravě tohoto jídla můžeš použít jinou rybu, třeba českého kapra nebo okouna říčního. Tyto ryby jsou o dost levnější a také chutné.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso. ...
Zdravě a chutně /23.05.17
Salát v každé roční době

Salát v každé roční době

Chutná i těm, kteří nemají rádi celer.
Pavla Pšornová, Žacléř
Zdravě a chutně /01.08.11
Netradiční mrkvový salát

Netradiční mrkvový salát

Tento zajímavý salát má opravdu říz.
Ruth Šklíbová, Suchovršice
Zdravě a chutně /19.03.10
Tomatový kotlík

Tomatový kotlík

Ve starším hrnku nebo misce to vypadá skvěle!

Radana Nováková, Říčky

Zdravě a chutně /28.09.17
Krůtí kostky v bulguru

Krůtí kostky v bulguru

Druh a množství použité zeleniny záleží jen na tvé chuti a fantazii.

Kristýna ...

Zdravě a chutně /05.11.16
Rizoto s pestem a pečeným česnekem

Rizoto s pestem a pečeným česnekem

Víno mu dédá jemnou chuť a česnek pořádný říz.

Pavla Víchová, Český Těšín

Zdravě a chutně /28.03.17
 

Nejnovější

Koláčky s nivou a cuketou

Koláčky s nivou a cuketou

Můžeš je hezky zabalit do celofánu a dát svému školáčkovi na svačinku....
Za pár korun /19.10.17
Vaječná pizza

Vaječná pizza

Večeře ze surovin, které jsou vždy po ruce.

Eva Hrušková, Nový Jičín

Za pár korun /19.10.17
Sýrovo-celerové placičky

Sýrovo-celerové placičky

Máš-li doma čerstvé bylinky, přidej je také.

Jana Horáková, Mladá Boleslav

Za pár korun /19.10.17
Tvarohové chrupinky

Tvarohové chrupinky

Drobné půlměsíčky se mohou hodit i jako vánoční cukroví.

Lenka Němcová,...

Škola vaření /19.10.17
Závitky plněné zelím

Závitky plněné zelím

Můžeš je posypat špetkou chilli.

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.10.17
Kremrole

Kremrole

Syn je miluje, peču mu je na narozeniny.

Katka Hrabáková, Příbram

Škola vaření /19.10.17
Řízečky v balíčku

Řízečky v balíčku

Zajímavá úprava, ideální jako oběd pro návštěvu.

Marta Beníčková, Veverská ...

Všehochuť /19.10.17
Španělské churros

Španělské churros

Recept jsem si loni přivezla z dovolené a od té doby dělám churros často, protože ...

Všehochuť /18.10.17
Kapaný dort

Kapaný dort

Ještě teplý potřeme zavařeninou, necháme vychladnout a posypeme kokosem.


Libuše ...

Sladký život /18.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama