Reklama
Losos s hříbkovou omáčkou
Fotogalerie:

Losos s hříbkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lososa, ale i jiné ryby, je důležité nejdřív opékat na straně s kůží.

Dana Dvořáková, Zlín

Ingredience

  • 1 menší šalotka
  • 1 lžíce másla
  • 200 g čerstvých hub (hříbky, žampiony, babky)
  • 200 ml smetany na vaření
  • snítka čerstvé bazalky
  • dle chuti sůl a bílý pepř
  • 1 citron
  • 4 filety z lososa
  • podle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Ostrým nožem nakrájíme šalotku na drobné kousky, které osmažíme na másle. Po chvilce přidáme očištěné a pokrájené čerstvé houby.

  2. Když houby změknou, zalijeme směs smetanou, promícháme a přidáme nasekanou bazalku. Povaříme asi 5 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy.

  3. Filety očistíme a v pánvi s rozehřátým olejem osmažíme. Rybu otáčíme jen jednou, aby se nerozpadla. Na závěr ji osolíme a lehce popepříme.

  4. Lososa servírujeme společně s omáčkou a bramborovou kaší, kterou můžeme promíchat s nasekanou jarní cibulkou.

  5. Nakonec talíř ozdobíme snítkou čerstvé bazalky a měsíčkem citronu.

Tip redakce

Losos je velmi lahodná a jemná ryba. Bohužel je také dost drahý, proto při přípravě tohoto jídla můžeš použít jinou rybu, třeba českého kapra nebo okouna říčního. Tyto ryby jsou o dost levnější a také chutné.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubny plněné mletým masem

Kedlubny plněné mletým masem

Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo pečivo. Eva Sládková, Strakonice
Zdravě a chutně /02.06.15
Závitky z pangasia

Závitky z pangasia

Kombinace ryby a zeleniny nemá chybu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /25.04.15
Rychlý kuskus s tuňákem

Rychlý kuskus s tuňákem

Ingredience na dip prostě jen smícháme.

Jana Hlavičková, Teplice

Zdravě a chutně /02.08.16
Studentská vločková polévka

Studentská vločková polévka

Na koleji ji vařím často, před zkouškami dodá potřebnou energii.
Radka Devátá, ...
Zdravě a chutně /22.01.09
Poháry s jogurtem a chia semínky

Poháry s jogurtem a chia semínky

Dáváme si je ke snídani nebo když máme chuť na něco sladkého.

Josefínka ...

Zdravě a chutně /12.07.17
Salát s rukolou

Salát s rukolou

Poněkud netradiční salát jsem ochutnala při návštěvě jedné restaurace. Recept mi ...
Zdravě a chutně /01.09.08
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama