Reklama
Losos s hříbkovou omáčkou
Fotogalerie:

Losos s hříbkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lososa, ale i jiné ryby, je důležité nejdřív opékat na straně s kůží.

Dana Dvořáková, Zlín

Ingredience

  • 1 menší šalotka
  • 1 lžíce másla
  • 200 g čerstvých hub (hříbky, žampiony, babky)
  • 200 ml smetany na vaření
  • snítka čerstvé bazalky
  • dle chuti sůl a bílý pepř
  • 1 citron
  • 4 filety z lososa
  • podle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Ostrým nožem nakrájíme šalotku na drobné kousky, které osmažíme na másle. Po chvilce přidáme očištěné a pokrájené čerstvé houby.

  2. Když houby změknou, zalijeme směs smetanou, promícháme a přidáme nasekanou bazalku. Povaříme asi 5 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy.

  3. Filety očistíme a v pánvi s rozehřátým olejem osmažíme. Rybu otáčíme jen jednou, aby se nerozpadla. Na závěr ji osolíme a lehce popepříme.

  4. Lososa servírujeme společně s omáčkou a bramborovou kaší, kterou můžeme promíchat s nasekanou jarní cibulkou.

  5. Nakonec talíř ozdobíme snítkou čerstvé bazalky a měsíčkem citronu.

Tip redakce

Losos je velmi lahodná a jemná ryba. Bohužel je také dost drahý, proto při přípravě tohoto jídla můžeš použít jinou rybu, třeba českého kapra nebo okouna říčního. Tyto ryby jsou o dost levnější a také chutné.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře s mrkví a hráškem

Kuře s mrkví a hráškem

Toto jídlo je jednoduché a velmi chutné. Ani po něm neztloustneš. Kateřina ...
Zdravě a chutně /03.11.08
Zapečené jáhly s tvarohem

Zapečené jáhly s tvarohem

Diabetici mohou použít dia kompot a sladidlo.
Pavla Jurečková, Velká Polom
Zdravě a chutně /20.01.10
Surimi kuskus

Surimi kuskus

Rychlé a jednoduché jídlo, obzvláště na večer.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /01.04.13
Francouzský rýžový salát

Francouzský rýžový salát

Lehký, chutný a osvěžující salát nejen pro horké letní dny.
Lucie Špaisová, ...
Zdravě a chutně /08.05.10
Krůtí játra s pečenou řepou

Krůtí játra s pečenou řepou

Hotové jídlo můžeš před podáváním posypat sýrem.

Diana Vlasáková, Příbram

Zdravě a chutně /11.02.16
Zdravá večeře

Zdravá večeře

Ploché nudle se s kousky masa dobře doplňují. 

Renata Dvořáková, ...

Zdravě a chutně /04.09.16
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama