Reklama
Losos s hříbkovou omáčkou
Fotogalerie:

Losos s hříbkovou omáčkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lososa, ale i jiné ryby, je důležité nejdřív opékat na straně s kůží.

Dana Dvořáková, Zlín

Ingredience

  • 1 menší šalotka
  • 1 lžíce másla
  • 200 g čerstvých hub (hříbky, žampiony, babky)
  • 200 ml smetany na vaření
  • snítka čerstvé bazalky
  • dle chuti sůl a bílý pepř
  • 1 citron
  • 4 filety z lososa
  • podle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

250 Kč

Postup přípravy

  1. Ostrým nožem nakrájíme šalotku na drobné kousky, které osmažíme na másle. Po chvilce přidáme očištěné a pokrájené čerstvé houby.

  2. Když houby změknou, zalijeme směs smetanou, promícháme a přidáme nasekanou bazalku. Povaříme asi 5 minut. Omáčku dochutíme solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy.

  3. Filety očistíme a v pánvi s rozehřátým olejem osmažíme. Rybu otáčíme jen jednou, aby se nerozpadla. Na závěr ji osolíme a lehce popepříme.

  4. Lososa servírujeme společně s omáčkou a bramborovou kaší, kterou můžeme promíchat s nasekanou jarní cibulkou.

  5. Nakonec talíř ozdobíme snítkou čerstvé bazalky a měsíčkem citronu.

Tip redakce

Losos je velmi lahodná a jemná ryba. Bohužel je také dost drahý, proto při přípravě tohoto jídla můžeš použít jinou rybu, třeba českého kapra nebo okouna říčního. Tyto ryby jsou o dost levnější a také chutné.

Pošli recept! - Speciál - Vaříme expres (19.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lahodná zapečená brokolice

Lahodná zapečená brokolice

Vynikající lehčí oběd. Petra Šimonová, Brno
Zdravě a chutně /26.07.12
Plněné sušené švestky v jogurtu

Plněné sušené švestky v jogurtu

Je to dietní a chutný pokrm, vhodný jako zdravá snídaně nebo lehká večeře.

Kateryna ...

Zdravě a chutně /08.09.12
Kapustové karbanátky s dipem

Kapustové karbanátky s dipem

Karbanátky připravené v troubě obsahují mnohem méně tuku.

Vít Zrzavý,  Ostrava

Zdravě a chutně /23.11.14
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Výborný salát, který ocení a chlapi.
Zdravě a chutně /14.03.09
Mrkvová dia bábovka

Mrkvová dia bábovka

Každý recept na dia sladkosti se hodí.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /18.12.12
Hráškové rizoto s chřestem

Hráškové rizoto s chřestem

Zdravá, téměř dietní pochoutka.

Jana Fleková, Most

Zdravě a chutně /27.04.14
 

Nejnovější

Bylinková omeletka

Bylinková omeletka

Silvie Anderlová, Praha
Za pár korun /19.02.18
Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

Kuřecí stehýnko se zeleninovou oblohou

pro děti

Irena Pokorná, České Budějovice

Škola vaření /19.02.18
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Slané špenátové muffiny

Slané špenátové muffiny

Slávka Frančíková, Klatovy

Škola vaření /18.02.18
Voňavé těstoviny

Voňavé těstoviny

Jarmila Výskalová, Ostrava

Vaříme express /18.02.18
Prsíčka v omáčce ze žampionů

Prsíčka v omáčce ze žampionů

Dominika Legnerová, Česká Kamenice

Vaříme express /18.02.18
Krůtí stehno à la bažant

Krůtí stehno à la bažant

Nadivoko

Podle receptu Simony Vejvodové z Moravského Krumlova

Všehochuť /18.02.18
Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Vinná klobása v sýrovém těstíčku

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /18.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama