Reklama
Losos na pomerančích
Fotogalerie:

Losos na pomerančích

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Lososa mám ze všech ryb nejraději.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 4 filety losos bez kůže
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • 2 ks malý pomeranč
  • sůl, pepř
  • 200 ml červené víno

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Pomeranče oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Lososa osolíme, opepříme a položíme ho na pomerančová kolečka rozložená na dně zapékací mísy. Na povrch ryby vymačkáme šťávu z pomeranče a vše zalijeme sladkým červeným vínem, přikryjeme a pečeme v troubě na 180 °C asi 15-25 minut.

  2. Losos nejlépe chutná s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žampiony plněné kroupovou směsí

Žampiony plněné kroupovou směsí

Zkus zdravěji bez slaniny Jitka Dárská, Český Krumlov
Zdravě a chutně /31.03.18
Pečené papriky s mozzarellou

Pečené papriky s mozzarellou

Podle balkánské kuchyně

Podle receptu Dominiky Rychtářové z Prahy

...
Zdravě a chutně /23.06.19
Plněná řepa

Plněná řepa

Pochoutka bez zbytečných kalorií.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /09.01.15
Tofu placičky s hořčicovou omáčkou

Tofu placičky s hořčicovou omáčkou

Tato pikantní dobrota je u nás velmi oblíbená.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /24.07.09
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Na talíři dozdobíme čerstvou zeleninou.

Karolína Hošková, Litoměřice

Zdravě a chutně /28.05.15
Pohanka s mrkví a brokolicí

Pohanka s mrkví a brokolicí

U nás pohanka není popelkou kuchyně!
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /04.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu