Reklama
Losos na limetkách
Fotogalerie:

Losos na limetkách

Dana Hermanová
Dana Hermanová
Strašice

Velmi lehké a zdravé jídlo.

Dana Hermanová, Strašice

Ingredience

  • 2 filety z lososa /nemražené/
  • 2 ks limetka
  • sůl, pepř
  • brambory vařené
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Čerstvého lososa pokapeme dostatečně limetkovou šťávou a vetřeme do masa. Osolíme, lehce opepříme a necháme pět minut marinovat.
  2. Pánev rozpálíme a na olivovém oleji zprudka necháme lososa orestovat z obou stran cca minutu - na zatáhnutí. Poté teplotu snížíme a dopékáme z obou stran ještě cca 5 minut. Maso musí být uvnitř lehce narůžovělé.
  3.   Podáváme s vařeným bramborem omaštěným máslem. Dobrou chuť!  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Buchtičky s mangoldem

Buchtičky s mangoldem

Letos jsme si poprvé vypěstovali mangold. Nejdřív jsem nevěděla, jak ho v kuchyni ...
Zdravě a chutně /24.10.08
Hovězí na medu

Hovězí na medu

Křehký plátek hovězího je s omáčkou výborný.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /22.10.14
Italský salát

Italský salát

Květa Kroupová, Praha

Zdravě a chutně /29.03.18
Kapusta s bylinkovými bramborami

Kapusta s bylinkovými bramborami

Zdravý, výborný a lehce stravitelný oběd.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Zdravě a chutně /03.08.13
Vločkový nákyp s jahodami

Vločkový nákyp s jahodami

Sladká pochoutka, která potěší.
Martina Pacasová, Želetava
Zdravě a chutně /11.11.10
Kološvárské zelí

Kološvárské zelí

Pro místní klasika, která nemá chybu.

Tomáš Mika, Brno

Zdravě a chutně /16.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu