Reklama
Lilkový vějíř
Fotogalerie:

Lilkový vějíř

Ivana Ivanová
Ivana Ivanová
Havířov

Zapečená zelenina je výborná třeba k masu.

Ivana Ivanová, Ostrava

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 lilek
  • podle potřeby sůl a pepř
  • na vymazání olej
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 100 g salám junior
  • 100 g tvrdý sýr
  • trocha oregano
  • na zakápnutí olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek omyjeme a nakrájíme podélně na dlouhé plátky, konce ale musí zůstat spojené. Osolíme a dáme do olejem vymazané formy. Rajče a papriku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Junior nakrájíme také na kolečka‚ sýr nastrouháme.

  2. Mezi plátky lilku střídavě vkládáme kolečka rajčat‚ papriky a salámu. Osolíme‚ opepříme a posypeme oreganem. Pokapeme olejem a dáme zapéct do trouby asi na 15 minut. Posypeme sýrem a zapékáme přibližně dalších 15 minut.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

Vydatná a hřejivá večeře či lehčí oběd. Terezie Vachová, Praha
Zdravě a chutně /09.12.12
Vepřová kotleta na divoko

Vepřová kotleta na divoko

Tato dietní varianta vepřového masa, která chutí připomíná zvěřinu, se objevuje na ...

Zdravě a chutně /12.03.13
Domácí přesnídávka

Domácí přesnídávka

Vynikající domácí přesnídavka nejen pro děti.
Zdravě a chutně /20.10.17
Roštěnky s jarní zeleninou

Roštěnky s jarní zeleninou

Můj přítel je velký příznivec masa. Preferuje maso červené, které prý dodává sílu ...
Zdravě a chutně /26.04.13
Květákové karbanátky

Květákové karbanátky

Díky kukuřičné krupici mají krásnou barvu.

Zuzana Skoumalová, Lipník

Zdravě a chutně /01.02.16
Kuřecí paličky na mrkvi a pórku

Kuřecí paličky na mrkvi a pórku

Stejným způsobem lze připravit i vepřové plecko.

Andrea Jurášková, Jihlava

...
Zdravě a chutně /19.05.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu