Reklama
Lilkový vějíř
Fotogalerie:

Lilkový vějíř

Ivana Ivanová
Ivana Ivanová
Havířov

Zapečená zelenina je výborná třeba k masu.

Ivana Ivanová, Ostrava

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 lilek
  • podle potřeby sůl a pepř
  • na vymazání olej
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 100 g salám junior
  • 100 g tvrdý sýr
  • trocha oregano
  • na zakápnutí olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek omyjeme a nakrájíme podélně na dlouhé plátky, konce ale musí zůstat spojené. Osolíme a dáme do olejem vymazané formy. Rajče a papriku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Junior nakrájíme také na kolečka‚ sýr nastrouháme.

  2. Mezi plátky lilku střídavě vkládáme kolečka rajčat‚ papriky a salámu. Osolíme‚ opepříme a posypeme oreganem. Pokapeme olejem a dáme zapéct do trouby asi na 15 minut. Posypeme sýrem a zapékáme přibližně dalších 15 minut.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vaječný aspik se zeleninou

Vaječný aspik se zeleninou

Čas od času podléhám různým časopisům a zkouším nové a moderní dietní ...
Zdravě a chutně /05.12.08
Lahodná zapečená brokolice

Lahodná zapečená brokolice

Vynikající lehčí oběd.

Petra Šimonová, Brno

Zdravě a chutně /26.07.12
Ukrajinská štika

Ukrajinská štika

Ryby nejen ráda chytám, ale i jím. Proto se snažím připravit je pokaždé jinak.

Hana ...

Zdravě a chutně /26.05.12
Salát s kozím sýrem

Salát s kozím sýrem

Salát mám nejraději s výrazným sýrem.
Lenka Bocková, Liberec
Zdravě a chutně /24.10.08
Rybí filé  na zelenině

Rybí filé na zelenině

Ryby máme doma hodně často, snažíme se je připravovat nejrůznějšími způsoby, aby ...

Zdravě a chutně /22.10.15
Batáty se sýrem a špenátem

Batáty se sýrem a špenátem

Vladimír Hruška, Jičín

Zdravě a chutně /04.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu