Reklama
Lilkový salát s paprikou
Fotogalerie:

Lilkový salát s paprikou

Ivana Tylšarová

Zábřeh
Výborný salát.
Ivana Tylšarová, Zábřeh

Ingredience

  • 2 lilek
  • olej na potření
  • 1 paprika červená najemno nakrájená
  • 2 lžíce olej olivový
  • 3 stroužky česnek
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • sůl podle chuti
  • několik snítek petrželová nať najemno nasekaná

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na silnější kolečka‚ rozložíme do pekáče‚ pokapeme olejem a dáme do trouby grilovat. Za občasného otáčení grilujeme, dokud nezhnědnou‚ ale pozor‚ nesmí se spálit.
  2. Pak je dáme do misky a smícháme s ostatními surovinami. Necháme v chladu 24 hodin uležet. Lilek můžeme po grilování oloupat a rozmačkat nebo ho necháme v celku i se slupkou – během míchání se rozmělní.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Cukety můžete podávat například s kyselým zelím. Petra Janků, Turnov
Zdravě a chutně /28.11.12
Sójové maso na brokolici

Sójové maso na brokolici

Připravit dobré a zdravé jídlo není těžké. Sójové maso je dobře stravitelné, ...
Zdravě a chutně /18.07.10
Kuře po katalánsku

Kuře po katalánsku

Recept na kuře po katalánsku je velice šťavnatý a zajímavý.
Lenka Endrlová, ...
Zdravě a chutně /27.04.12
Lilková pomazánka

Lilková pomazánka

Pokud současně peču maso na grilu, lilek k němu přidám a nemusím zapínat troubu.

...

Zdravě a chutně /18.08.16
Vločkové sušenky

Vločkové sušenky

Lehká sváteční pochoutka.
Jaroslav Charvát, Praha
Zdravě a chutně /24.02.10
Hráškový krém

Hráškový krém

V létě nahradím sterilovaný hrášek čerstvým. Polévka získá výraznější ...
Zdravě a chutně /26.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu