Reklama
Lilkové rolky plněné chřestem
Fotogalerie:

Lilkové rolky plněné chřestem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Lilky neboli baklažány jsou mou oblíbenou zeleninou. Dopřávám si je téměř každý den. Dají se dělat na mnoho způsobů.

Kristýna Deverová, Brno

Ingredience

  • 2 ks lilek
  • trocha olivového oleje
  • 3 rajčata
  • 300 g čerstvý chřest
  • 1 nízkotučný tvaroh
  • 2 trojúhelníčky tavený sýr
  • 1 svazek čerstvé bylinky (pažitka, petrželka)
  • trocha soli a pepře
  • bylinky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Lilky opláchneme a očistíme. Ostrým nožem odstraníme stopku a lilek podélně nakrájíme na co nejtenčí plátky. Plátky rozložíme na pracovní plochu a zlehka je potřeme olivovým olejem, poté je jemně osolíme a opepříme.
  2. krok2

    Na sporáku rozehřejeme grilovací pánev a plátky na ní z obou stran orestujeme. Pak je přendáme na tácek a necháme zchladnout.

  3. krok3

    Chřest před vařením opláchneme. Škrabkou na brambory lehce oloupeme vrchní vrstvu, díky tomu bude chřest po uvaření měkčí. Vaříme ho v osolené vodě doměkka. Měkký chřest slijeme a necháme vychladnout.

  4. Pomazánku připravíme smícháním tvarohu a taveného sýra. Vymícháme ji dohladka. Přidáme nasekané bylinky a dochutíme solí a pepřem.

  5. Hotovou pomazánku rozetřeme na lilek a na kraj jedné strany dáme příčně přepůlený chřest. Potom rolku opatrně zavineme.

  6. Hotové lilkové rolky servírujeme dobře vychlazené na plátku rajčete.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Treska se zeleninou a kus-kusem

Treska se zeleninou a kus-kusem

Jednoduché, lehké a rychlé jídlo k obědu či večeři. Richard Jakl, Cheb
Zdravě a chutně /14.11.14
Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Máme je rádi v létě i v zimě.
Olga Georgievová, Praha
Zdravě a chutně /20.08.08
Kuřecí játra trochu jinak

Kuřecí játra trochu jinak

Trošku jinak připravená játra než klasicky na cibulce jsou u nás moc oblíbená.
...
Zdravě a chutně /30.12.08
Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem

Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem

Jídla s rýží se na našem stole objevují několikrát do týdne. Máme ji ...
Zdravě a chutně /18.04.13
Chřestový krém

Chřestový krém

Jako příloha se hodí toastový chléb.

Jaroslava Tůmová, Svitavy

Zdravě a chutně /14.03.16
Vegetariánské karí s kešu oříšky a rozinkami

Vegetariánské karí s kešu oříšky a rozinkami

Neobvyklá chuť tě jistě zaujme.
Tereza Bradáčová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /17.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu