Reklama
Lilek se žampiony
Fotogalerie:

Lilek se žampiony

Dagmar Kallupová

Stod

Žampiny mohou být také čerstvé.

Dagmar Kallupová, Stod

Ingredience

  • 1 lilek
  • 1 menší cibule
  • olej na smažení
  • 200 g mleté maso
  • 1 rajče
  • 1 malá plechovka žampiony
  • trocha soli a pepře
  • na posypání strouhaný tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek podélně rozřízneme a vydlabeme. Lehce nasolíme a necháme „vypotit“. Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji ji osmažíme dozlatova. Přidáme mleté maso, nadrobno nakrájené rajče, vnitřek lilku a žampiony. Osolíme a opepříme.

  2. Lilky vysušíme papírovým ubrouskem, naplníme směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby při 200 °C přibližně na 20 minut. Podáváme se zeleninou a brambory.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankovo-zeleninová čočka

Pohankovo-zeleninová čočka

Pohanka i čočka jsou zdrojem kvalitních živin. V kombinaci se zeleninou chutnají ...
Zdravě a chutně /21.10.12
Polévka z pohanky

Polévka z pohanky

Hodí se jako prevence zánětu žil.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /24.05.11
Švestkový koláč

Švestkový koláč

Ještě uvařit kávu a svačina je hotová.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /20.09.16
Plněná zapečená rajčata se zeleninou

Plněná zapečená rajčata se zeleninou

Rajčata mám moc ráda nejen v salátech. Zapečená jsem si oblíbila pro jemnou chuť, ...
Zdravě a chutně /05.12.08
Sójové kostky a kurkumové brambory

Sójové kostky a kurkumové brambory

Toto výborné jídlo zvládne i začátečník.

Květa Hošková, Vratimov

Zdravě a chutně /25.01.15
Červená čočka s fazolkami  a polentou

Červená čočka s fazolkami a polentou

Polentu jsme si velmi oblíbili, nabízí bezpočet kombinací.

Šárka Plchová, Brno

Zdravě a chutně /04.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu