Reklama
Lilek s jogurtem
Fotogalerie:

Lilek s jogurtem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo smažení můžeš lilek ogrilovat.

Jarmila Houdová, České Budějovice

Ingredience

  • 2 velké lilky
  • trocha soli
  • 300 g smetanového jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • trocha nasekaného čerstvého oregana
  • na smažení olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky nakrájíme na 2 cm široké plátky, posolíme a necháme 20 minut odpočinout. Lilky pustí vodu, kterou odsajeme papírovým ubrouskem.

  2. V pánvi na vyšší vrstvě oleje osmažíme plátky lilku dozlatova, tuk po smažení z nich setřeme ubrouskem. Necháme vychladnout.

  3. Jogurt smícháme s utřeným česnekem, oreganem a solí, vše promícháme a nalijeme na vystydlé lilky.

Tip redakce

Ke směsi můžeš přidat i na plátky nakrájená a osmažená rajčata.

Pošli recept! 11/2016 (7.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dietní rýžový pudink s malinami

Dietní rýžový pudink s malinami

Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /03.06.18
Jarní salát

Jarní salát

Obsahuje hodně vitaminů.

Olga Pysarenko, Brno

Zdravě a chutně /06.04.15
Štika v anglické slanině

Štika v anglické slanině

Jídlo je mnohem levnější, když si štiku chytíš.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /29.10.13
Čínské zelí dušené s hlívou

Čínské zelí dušené s hlívou

Vřele doporučuji, je to opravdu moc dobré a navíc rychlé.

Eva Navrátilová, Vlašim

...
Zdravě a chutně /14.10.15
Zelné hody

Zelné hody

Kdo má rád zeleninu, nezaváhá a udělá si tento dobrý salát.
Eva Mikysková, ...
Zdravě a chutně /23.01.10
Kapr na hořčici s batátovým pyré

Kapr na hořčici s batátovým pyré

Vynikající způsob, jak si skvěle vychutnat klasickou českou rybu.

Tamara ...

Zdravě a chutně /13.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu