Reklama
Lilek plněný zeleninou
Fotogalerie:

Lilek plněný zeleninou

Markéta Vítková

Praha
Kombinace česneku, sýra, bylinek a zeleniny tě nikdy nezklame.
Markéta Vítková, Praha

Ingredience

  • 2 lilek
  • 1 cuketa
  • 2 rajčata
  • 1 paprika červená
  • 2 lžíce olej
  • 4 stroužky česnek
  • 1/4 lžičky bazalka
  • 1/2 lžičky pažitka
  • 1/2 lžičky petrželka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 120 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Lilky po délce rozpůlíme, vydlabeme, vše osolíme, necháme 10 minut stát a pak vysajeme vodu ubrouskem.Dužinu nakrájíme s ostatní zeleninou na kostičky.
  2. Na oleji dozlatova osmažíme plátky česneku. Přidáme zeleninu. Opečeme doměkka a ochutíme bylinkami, solí a pepřem.
  3. Směsí naplníme lilky, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v rozehřáté troubě. Podáváme s pečivem nebo bramborami.

Pošli recept! 8/2010 (14.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závitek s kozím sýrem

Závitek s kozím sýrem

Nejlepší přílohou je  salát Coleslaw. Andrea Jílková, Polička
Zdravě a chutně /19.05.15
Salát s tuňákem a řapíkatým celerem

Salát s tuňákem a řapíkatým celerem

Tuňák v konzervě je výbornou surovinou, kterou mám doma vždy v zásobě.

Jana ...

Zdravě a chutně /07.10.15
Letní ochlazení

Letní ochlazení

Vyzkoušej salát s acidofilním mlékem.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Zdravě a chutně /20.05.17
Plněné papriky

Plněné papriky

Do větších paprik se vejde více náplně.

Marcela Kaněrová, Náchod

Zdravě a chutně /27.12.12
Květákovo-kuskusové karbanátky

Květákovo-kuskusové karbanátky

Směs můžeš upéct stejně jako sekanou.

Leona Vávrová, Třebíč

Zdravě a chutně /03.06.14
Brokolicové koláčky

Brokolicové koláčky

Jsou hned hotové a výborné. Nezbudou!
Jitka Tvrdková, České Budějovice
Zdravě a chutně /17.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu