Reklama
Lilek plněný hlívou
Fotogalerie:

Lilek plněný hlívou

Tereza Smrčková

Praha
Výborné jídlo pro celou rodinu. Lilek je prý bohatý na vitamin B a hlíva snižuje hladinu cholesterolu.
Tereza Smrčková, Praha

Ingredience

  • 200 g hlíva ústřičná
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks paprika
  • 1 ks pórek
  • 1 ks lilek
  • sůl podle chuti
  • podle potřebyr maso mleté

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Pórek omyjeme a nakrájíme najemno. Papriku omyjeme‚ zbavíme jádřince se semínky‚ oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev očistíme‚ případně oškrábeme‚ vyndáme střed a nakrájíme rovněž na malé kousky. Hlívu očistíme‚ nakrájíme na malé kousky a vše promícháme.
  2. Lilek omyjeme‚ rozkrojíme podélně na půlku a krátce namočíme do osolené vody. Mezitím zeleninu s hlívou promícháme s mletým masem.
  3. Vnitřek lilku s jadýrky vydlabeme a do takto připravené vaničky vložíme připravenou masovo-zeleninovou směs. Zbytek směsi rozložíme na plech vedle lilku.
  4. Pečeme v troubě přibližně 20–30 minut při teplotě mezi 150–200 °C (podle typu trouby). Jídlo je hotové, když je povrch směsi krásně zlatavý.
  5. Lilek podáváme buď samotný s chlebem, nebo nejlépe s vařenými či pečenými brambory.

    TIP: Lilek nakládáme před úpravou do osolené vody, aby nebyl hořký. Sůl z něj totiž odvede hořkou šťávu. Před pečením ho můžeme pokapat pár kapkami oleje, aby se nevysušil.

Pošli recept! - Speciál - Žijeme zdravě (30.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře na kari s mangem

Kuře na kari s mangem

Připravovat maso s ovocem by tě možná, tak jako mě, nenapadlo. Jednou jsem něco ...
Zdravě a chutně /04.09.13
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Vyzkoušej neobvyklou polévku. Možná se stane tvou oblíbenou.
Veronika Poláčková, ...
Zdravě a chutně /29.01.10
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Je nejen zdravá, ale i superrychlá!
Libuše Hlaváčová, Brno
Zdravě a chutně /04.08.11
Zapečené lilky

Zapečené lilky

Místo lilku můžeme použít i cukety.
Julie Černá, e-mail
Zdravě a chutně /12.11.09
Těstoviny se sojovými nudličkami

Těstoviny se sojovými nudličkami

Skvělá večeře, když není chuť na maso.

Ingrid Ruszová, Nýdek

Zdravě a chutně /03.12.12
Zapečené špenátové noky

Zapečené špenátové noky

Je to taková svěží a lehká večeře, po které ti rozhodně nebude těžko.

Hana ...

Zdravě a chutně /13.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu