Reklama
Lilek na karí
Fotogalerie:

Lilek na karí

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Oblíbené jídlo naší rodiny zvládne každý.
Lenka Zelinková,
Roztoky u Prahy

Ingredience

  • 1 lilek
  • 20 ml olej
  • špetka sůl
  • 1 lžička kari
  • 2 stroužky česnek
  • špetka cukr krupice
  • 1 jogurt bílý
  • 2 lžíce petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Omytý lilek nakrájíme na kostky, opečeme na rozpáleném oleji, osolíme, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme.
  2. Po chvíli přidáme karí, drcený česnek a cukr, promícháme a dále dusíme doměkka.
  3. Až je vše měkké, vmícháme activii nebo smetanu. Na talíři posypeme petrželkou. Podáváme s rýží.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlý těstovinový salát s kuřecími krutony

Rychlý těstovinový salát s kuřecími krutony

Velmi rychlý, nenáročný a hlavně výtečný salát, který si oblíbí i pořádní ...
Zdravě a chutně /11.03.13
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Lehký, zdravý, osvěžující.

Soňa Lankašová, Benešov nad Ploučnicí

Zdravě a chutně /12.12.12
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Omeleta s kuřecím masem a rajčaty

Omeleta s kuřecím masem a rajčaty

Vydatná pochoutka

Jana Dlasková, Hodonín

Zdravě a chutně /23.03.18
Filátko pod cizrnou

Filátko pod cizrnou

Jestli chceš ušetřit čas, kup cizrnu sterilovanou.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /27.01.16
Bramborový salát s bulgurem

Bramborový salát s bulgurem

S celozrnným chlebem chutná salát skutečně výtečně, ale je vhodný i jako příloha k ...
Zdravě a chutně /03.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu