Podle receptu
Ivy Šajtajové z Mladé Boleslavi
Ingredience
- 1 salát dubák
- 1 baby salát
- 1 zahradní okurka
- 1 oranžová paprika
- hrst cherry rajčátek
- hrst rukoly
- 1/2 melounu Cantaloupe
- 150 g gorgonzoly
- MEDOVÁ ZÁLIVKA:
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce tekutého medu
- sůl, pepř
- 3 lžíce studené vody
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Saláty natrháme na menší kousky. Okurku nakrájíme na kostičky, z papriky odstraníme střed a nakrájíme ji také na malé kousky.
-
Rajčata nakrájíme na poloviny, přidáme omytou rukolu a vše promícháme.
-
Salát rozdělíme na 4 talíře, rozložíme na ně na plátky nakrájený meloun a sýr.
-
Olivový olej prošleháme vidličkou s vinným octem, medem, solí, pepřem a studenou vodou. Salát zakápneme 150g připravenou zálivkou a podáváme.