Reklama
Letní polévka ze zeleného hrášku a ledového salátu
Fotogalerie:

Letní polévka ze zeleného hrášku a ledového salátu

Eva Kočová
Eva Kočová
Mikulov

Místo vajíčka můžeš dát do polévky třeba nakrájenou omeletu. Mému malému jsou dva roky a tuhle polévku miluje. Když ji tolik neochutíš a necháš pár celých hrášků, tak uvidíš, jak budou s radostí baštit i tvoje děti.

Eva Kočová, Mikulov

Ingredience

  • 1 lžíce olivový olej
  • 200-300 g mražený hrášek
  • 500 ml zeleninový vývar
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce kopr
  • 2-3 ks jarní cibulka
  • 2-3 listy ledový salát
  • 1 vejce
  • sedmikrásky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibulku orestujeme na olivovém oleji. Zalijeme vývarem a ochutíme koprem. Povaříme několik minut. Přidáme překrájené listy ledového salátu a rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. (Nechávám stranou několik celých hrášků na ozdobu.)
  2. V hrníčku rozšleháme vajíčko vidličkou a dáme do polévky. Dochutíme solí a pepřem. Ještě povaříme, aby se nám hezky propojily chutě. Můžeme pro zajímavost ozdobit jedlou sedmikráskou. Dobrou chuť.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapr na hořčici s batátovým pyré

Kapr na hořčici s batátovým pyré

Vynikající způsob, jak si skvěle vychutnat klasickou českou rybu. Tamara ...
Zdravě a chutně /13.08.17
Nakládané zelí

Nakládané zelí

Domácí zelí svou chutí jednoznačně vítězí nad kupovaným.
Jarmila Odvárková, ...
Zdravě a chutně /14.06.11
Slepičí vývar s celozrnnými nudlemi

Slepičí vývar s celozrnnými nudlemi

Vaříváme ho vždy, když někdo stůně. Pro rekonvalescenty je super.
Jana Jílková, ...
Zdravě a chutně /26.03.10
Kuřecí paličky na mrkvi a pórku

Kuřecí paličky na mrkvi a pórku

Stejným způsobem lze připravit i vepřové plecko.

Andrea Jurášková, Jihlava

...
Zdravě a chutně /19.05.17
Sýrové dortíky

Sýrové dortíky

Pohoštění pro toho, kdo není na sladké.
Hana Bílá, Praha
Zdravě a chutně /03.10.08
Těstovinový s tuňákem

Těstovinový s tuňákem

Chutná mi, protože je to zdravá, rychlá a jednoduchá večeře.
Jana Motlová, Kralupy...
Zdravě a chutně /09.11.08
 

Nejnovější

Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi
Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
Domácí oříšková nutella

Domácí oříšková nutella

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /24.02.20
Srdíčka s čokoládou

Srdíčka s čokoládou

Když miluješ labužníka

Hana Wilhelmová, Ostrava

Sladký život /24.02.20
Srnčí hřbet s překvapením

Srnčí hřbet s překvapením

Kateřina Krososková, Církvice

Sladký život /24.02.20
Zamilovaná palačinka

Zamilovaná palačinka

Petra Geletičová, Smidary

Sladký život /24.02.20
Trmické makové mušle

Trmické makové mušle

Ke kávě i na snídani

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Sladký život /24.02.20
Domácí větrníčky

Domácí větrníčky

Stejné jako od cukráře

Podle receptu Zdeny Pospíšilové z Milevska

Sladký život /24.02.20
Kuskusový salát s cuketou

Kuskusový salát s cuketou

Petra Kelerová, Sušice

Zdravě a chutně /23.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama