Reklama
Letní polévka ze zeleného hrášku a ledového salátu
Fotogalerie:

Letní polévka ze zeleného hrášku a ledového salátu

Eva Kočová
Eva Kočová
Mikulov

Místo vajíčka můžeš dát do polévky třeba nakrájenou omeletu. Mému malému jsou dva roky a tuhle polévku miluje. Když ji tolik neochutíš a necháš pár celých hrášků, tak uvidíš, jak budou s radostí baštit i tvoje děti.

Eva Kočová, Mikulov

Ingredience

  • 1 lžíce olivový olej
  • 200-300 g mražený hrášek
  • 500 ml zeleninový vývar
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce kopr
  • 2-3 ks jarní cibulka
  • 2-3 listy ledový salát
  • 1 vejce
  • sedmikrásky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Nakrájenou cibulku orestujeme na olivovém oleji. Zalijeme vývarem a ochutíme koprem. Povaříme několik minut. Přidáme překrájené listy ledového salátu a rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. (Nechávám stranou několik celých hrášků na ozdobu.)
  2. V hrníčku rozšleháme vajíčko vidličkou a dáme do polévky. Dochutíme solí a pepřem. Ještě povaříme, aby se nám hezky propojily chutě. Můžeme pro zajímavost ozdobit jedlou sedmikráskou. Dobrou chuť.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lehký rajčatový salát

Lehký rajčatový salát

Hlídáš si štíhlou linii? Pak pro tebe bude zdravá svačinka, jakou je rychlý a lehký ...
Zdravě a chutně /24.07.13
Lehký salát  s kuřecím masem

Lehký salát s kuřecím masem

Salát je nejlepší s křupavou bagetkou.

Lucie Privratská, Kamenice nad Lipou

Zdravě a chutně /30.09.15
Čočkový salát

Čočkový salát

Manžel nejí vůbec žádné luštěniny, ale tohle kupodivu ano.
Dana Staňků, Praha
...
Zdravě a chutně /29.12.10
Polévka Lux z rajčat

Polévka Lux z rajčat

Polévka inspirovaná rautem ve vícehvězdičkovém hotelu. Je to neobvyklá domácí varianta...
Zdravě a chutně /15.12.08
Pečené papriky s mozzarellou

Pečené papriky s mozzarellou

Podle balkánské kuchyně

Podle receptu Dominiky Rychtářové z Prahy

...
Zdravě a chutně /23.06.19
Fenyklové rizoto

Fenyklové rizoto

Nejlepší je koupit fenykl i s natí, dá se použít k ochucení.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /14.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu