Reklama
Letní pekáček
Fotogalerie:

Letní pekáček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pěkně vyzrálá zelenina jde s masem hezky dohromady.

Zuzana Tichá, Neratovice

Ingredience

  • 3 bílé papriky
  • 3 větší rajčata
  • 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
  • 1 vejce
  • 3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • špetka tymiánu
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 30 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Paprikám odkrojíme vršek, omyjeme je a zbavíme jádřince. Stejným způsobem upravíme rajčata a lžící vydlabeme dužinu, kterou dáme stranou. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno, ostatní na měsíčky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. krok2

    Mleté maso smícháme s vejcem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, tymián a dochutíme solí a pepřem a vše dobře promícháme.

  3. krok3

    Papriky i rajčata naplníme masem a přiklopíme odkrojenými vršky. Naskládáme do pekáčku a obsypeme cibulí a dužinou z rajčat. Pokud nám zbyla masová směs, vytvoříme z masa kuličky a přidáme je do pekáčku. Vše poklademe plátky másla a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou. Rajčata a papriky s mletým masem podáváme s vařeným bramborem.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Makrela v uzené šunce

Makrela v uzené šunce

Výhodou je, že se vše  peče v jedné míse. Václav Bruna, Praha
Zdravě a chutně /26.12.14
Grilovaný losos s bataty a rukolou

Grilovaný losos s bataty a rukolou

Zdravá a chutná večeře.

Ludmila Kubíková, Město Touškov

Zdravě a chutně /15.01.14
Pohankové placky se zelím

Pohankové placky se zelím

Podle chuti můžeme do těsta přidat šunku nebo sójový salám.

Lucie Blahová, Slavičín

...
Zdravě a chutně /19.09.14
Pangasius ztracený v bramborách

Pangasius ztracený v bramborách

Místo filet z pangasia můžeš použít vepřové nebo kuřecí maso.

Marie Šulová, ...

Zdravě a chutně /17.01.13
Krůtí vývar s karí strouháním

Krůtí vývar s karí strouháním

Má krásnou svěží barvu, sliny se na něj sbíhají.

Veronika Jedličková, Břeclav

...
Zdravě a chutně /27.09.13
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Lehký, zdravý, osvěžující.

Soňa Lankašová, Benešov nad Ploučnicí

Zdravě a chutně /12.12.12
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama