Reklama
Letní pekáček
Fotogalerie:

Letní pekáček

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pěkně vyzrálá zelenina jde s masem hezky dohromady.

Zuzana Tichá, Neratovice

Ingredience

  • 3 bílé papriky
  • 3 větší rajčata
  • 500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
  • 1 vejce
  • 3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • špetka tymiánu
  • podle potřeby sůl a pepř
  • 30 g másla

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Paprikám odkrojíme vršek, omyjeme je a zbavíme jádřince. Stejným způsobem upravíme rajčata a lžící vydlabeme dužinu, kterou dáme stranou. Cibule oloupeme, jednu nakrájíme nadrobno, ostatní na měsíčky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. krok2

    Mleté maso smícháme s vejcem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, tymián a dochutíme solí a pepřem a vše dobře promícháme.

  3. krok3

    Papriky i rajčata naplníme masem a přiklopíme odkrojenými vršky. Naskládáme do pekáčku a obsypeme cibulí a dužinou z rajčat. Pokud nám zbyla masová směs, vytvoříme z masa kuličky a přidáme je do pekáčku. Vše poklademe plátky másla a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou. Rajčata a papriky s mletým masem podáváme s vařeným bramborem.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Papriková polévka se sýrovými knedlíčky

Papriková polévka se sýrovými knedlíčky

Polévka z červených paprik, mrkve a rajčat je skutečně výborná, má krásnou sytou ...
Zdravě a chutně /25.10.12
Zastřená vejce

Zastřená vejce

Můžeš přidat také petrželku.

Jiřina Doležalová, Sokolov

Zdravě a chutně /17.03.16
Rozkvetlý kuskus

Rozkvetlý kuskus

Kuskus se dá upravit na mnoho způsobů, vyzkoušej tenhle zajímavý se sýrem.
Kateřina ...
Zdravě a chutně /25.03.12
Kuřecí salát se sedmikráskami

Kuřecí salát se sedmikráskami

Chrání pleť, čistí krev, hojí rány, uzdravuje průdušky, rozpouští kameny v ...
Zdravě a chutně /06.08.08
Kuřecí stehýnka na zelenině

Kuřecí stehýnka na zelenině

Nejvhodnější přílohou je rýže.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /23.04.14
Pohanka s mrkví a brokolicí

Pohanka s mrkví a brokolicí

U nás pohanka není popelkou kuchyně!
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /04.08.11
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama