Reklama
Letní kuřecí salát
Fotogalerie:

Letní kuřecí salát

Renáta Kubálková

Městečko Trnávka
Je vážně výborný, zachutná ti jako mně.
Renáta Kubálková, Městečko Trnávka

Ingredience

  • 2 rajčata
  • koření grilovací
  • 2 kuřecí prsa
  • kari
  • 4 lžíce majonéza
  • 1/2 okurka
  • 3 lžíce olej
  • omáčka sojová
  • worcesterská omáčka
  • salát hlávkový
  • 4 lžíce kečup

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Salátové listy omyjeme a necháme okapat. Kuřecí maso nakrájíme, osolíme‚ okořeníme‚ zakápneme trochou worcesterské a sójové omáčky a na oleji zprudka osmahneme. Natrháme salát‚ přidáme měsíčky rajčat‚ plátky okurky a maso i s olejem a šťávou.
  2. Vodu s cukrem a olejem přivedeme k varu a přidáme ocet. Povaříme a odstavíme.Necháme vychladnout tak‚ aby zálivka byla jen vlažná. Tou pak přelijeme salát. Smícháme kečup s majonézou a nalijeme na hotový salát. Hned podáváme.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Švédský okurkový salátek

Švédský okurkový salátek

Skvělá a zdravá směs v jemné zálivce. Lenka Novotná, Jindřichův Hradec
Zdravě a chutně /13.07.16
Milionová polévka

Milionová polévka

Zeleninová polévka plná vitamínů.
Petra Sanduová, Rosice
Zdravě a chutně /14.11.08
Kuskusový nákyp  s ovocem

Kuskusový nákyp s ovocem

Pro ty, kteří mají rádi sladká jídla.

Martina Antalová, Odolena Voda

Zdravě a chutně /15.10.16
Protlak z rajčat na omáčku

Protlak z rajčat na omáčku

Mám s ním velice dobré zkušenosti. Hodí se na polévku i na rajskou ...

Zdravě a chutně /06.08.16
Rizoto s pohankou a houbami

Rizoto s pohankou a houbami

Toto zdravé zeleninové rizotko tě překvapí nejen svojí báječnou chutí‚ ale ...
Zdravě a chutně /19.11.08
Grilovaný tuňák

Grilovaný tuňák

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /02.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu