Reklama
Lehoučké zapečené brambory
Fotogalerie:

Lehoučké zapečené brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ráda vařím rychle a zdravě.

Šárka Plchová, Brno


Ingredience

  • 4 větší brambory
  • 1 pórek
  • 4 rajčata
  • trocha sádla na vymazání pekáčku
  • trocha soli
  • pepř podle chuti
  • 100 ml smetana na šlehání
  • 100 ml podmáslí
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pórek důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka‚ rajčata na kousky. 

  2. Pekáček vymažeme sádlem a poklademe polovinou plátků brambor. Osolíme a opepříme. Pak do pekáčku dáme nakrájený pórek a rajčata a přikry-je-me zbylými bramborami. Opět osolíme a opepříme. 

  3. Smícháme smetanu, podmáslí a rozšlehané vejce. Směs nalijeme do pekáčku a zprudka zapékáme 20–25 minut.

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Party ananas nebo meloun

Party ananas nebo meloun

Party ananas je skvělý pro každou narozeninovou oslavu. Petra Laryszová Šohajová, ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Jáhlová kaše

Jáhlová kaše

Zdravá, lehká a přitom sytá snídaně, která chutná i dětem
Zdravě a chutně /30.06.09
Cizrna na karí s jogurtem

Cizrna na karí s jogurtem

Rychlá a zdravá dobrota s vůní Indie.

Vít Zrzavý, Ostrava

Zdravě a chutně /27.06.14
Cottage salát s ovesnými vločkami

Cottage salát s ovesnými vločkami

Zdravá lehká snídaně, která na dlouho zasytí.

Jana Rušárová, Hranice

Zdravě a chutně /18.04.12
Zeleninové lasagne II

Zeleninové lasagne II

Moje oblíbená zdravá večeře, která se nezají.
Jana Uhrová, Praha
Zdravě a chutně /24.11.08
Fazolový hummus s koriandrem

Fazolový hummus s koriandrem

Klasický arabský pokrm, který voní po česneku.

Lenka Prachařová, Příbram

Zdravě a chutně /26.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu