Avokádo je v salátu výborné.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 1 římský salát
- 1 malá červená cibule
- 1 avokádo
- dle chuti sůl
- dle chuti čerstvě mletý barevný pepř
- moučkový cukr
- šťáva z 1/2 citrónu
- olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Římský salát omyjeme, nakrájíme na kousky a dáme do misky. K salátu přidáme na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a na kousky nakrájené avokádo.
-
Zvlášť v misce si smícháme olivový olej, šťávu z půlky citrónu, moučkový cukr, špetku soli a čerstvě mletý barevný pepř. Dresink pečlivě promícháme a přidáme k salátu.
Podáváme jako přílohu k masu nebo jen jako lehkou večeři s pečivem.