Reklama
Lehký salát s avokádem
Fotogalerie:

Lehký salát s avokádem

Veronika Poláčková
Veronika Poláčková
Mýto

Avokádo je v salátu výborné.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 1 římský salát
  • 1 malá červená cibule
  • 1 avokádo
  • dle chuti sůl
  • dle chuti čerstvě mletý barevný pepř
  • moučkový cukr
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Římský salát omyjeme, nakrájíme na kousky a dáme do misky. K salátu přidáme na půlkolečka nakrájenou červenou cibuli a na kousky nakrájené avokádo.

  2. Zvlášť v misce si smícháme olivový olej, šťávu z půlky citrónu, moučkový cukr, špetku soli a čerstvě mletý barevný pepř. Dresink pečlivě promícháme a přidáme k salátu. 

    Podáváme jako přílohu k masu nebo jen jako lehkou večeři s pečivem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí salát se zeleninou

Kuřecí salát se zeleninou

Tento salát jsem se naučila během školního vaření. Je velmi jednoduchý a v naší ...
Zdravě a chutně /14.02.09
Tyčinky s pohankou

Tyčinky s pohankou

Pohanková mouka má oříškovou chuť.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /08.02.15
S medovým sýrem a ořechy

S medovým sýrem a ořechy

Marie Fialová, Sušice

Zdravě a chutně /27.03.19
Celerový nákyp

Celerový nákyp

Strouhaná zelenina zapečená se sýrem je opravdu moc dobrá!
Karolína Durdová, Slavkov u ...
Zdravě a chutně /14.12.08
Vrstvená pochoutka

Vrstvená pochoutka

Také sterilovaná zelenina je chutná.
Jana Cibul‘ová, Cheb
Zdravě a chutně /09.11.08
Sója-segedín

Sója-segedín

Jako příloha se hodí houskový knedlík.
Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /23.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu