Reklama
Lehký kuřecí salát Waldorf
Fotogalerie:

Lehký kuřecí salát Waldorf

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín
Chutná lehká večeře.

Ingredience

  • 2 menší nebo 1 větší kuřecí prso
  • 1 malé zelené jablko
  • 1 řapík celeru (lze vynechat, ne každému vyhovuje)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • hrst vlašských nebo pekanových ořechů
  • sůl, pepř
  • 1 malá červená cibule nebo 1/2 velké
  • 40 g nivy
  • 2 lžíce řeckého jogurtu
  • 1 lžíce majonézy
  • 100 g výhonků řeřichy či jiných oblíbených klíčků
  • 1 lžička bílého vinného octa

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Maso očistěte a nakrájejte jej na nudličky. Ty osolte, opepřete a orestujte na rozpálené pánvi na lžíci oleje dozlatova. Na závěr přidejte i ořechy a nechte je trochu opéct.

  2. Celer očistěte a nakrájejte na plátky. Poté jej vhoďte do osolené vroucí vody, minutu povařte a poté jej z vody vyjměte, zchlaďte ve studené vodě a nechejte okapat.

  3. V míse promíchejte celer, jablko nakrájené na kostky, cibulku nakrájenou nadrobno a rozdrobenou nivu. V jiné misce promíchejte jogurt s majonézou, solí, pepřem a vinným octem. Zálivku promíchejte se salátem.

  4. Na dno talíře dejte pořádnou porci výhonků. Poté přidejte připravený salát a nakonec maso s ořechy.


Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chřest po holandsku

Chřest po holandsku

Místo omáčky použij dresink nebo majonézu. Dalibor Marounek, Roudnice
Zdravě a chutně /01.05.16
Cuketová pizza

Cuketová pizza

Ideální zdravá večeře na letní dny.

Kateřina Pohlová, Velké Hamry

Zdravě a chutně /18.08.14
Tilápie s baby špenátem a nivovou omáčkou

Tilápie s baby špenátem a nivovou omáčkou

Výborný lehký oběd, při kterém nic nezbyde.

Hana Ryčlová, Zvoleněves

Zdravě a chutně /18.09.12
Květáková polévka s tofu

Květáková polévka s tofu

Když máš opravdu hlad, uvař si ji, je sytá.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /05.06.14
Celozrnný chlebíček

Celozrnný chlebíček

Křupavé mlsání, které všichni milují.

Marta Kubicová, Třebíč

Zdravě a chutně /18.12.12
Kedlubnový salát

Kedlubnový salát

Podle vlastní chuti můžeš přidat i další ingredience, třeba ředkvičky. Budou v něm ...

Zdravě a chutně /16.03.16
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama