Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s cizrnou a řapíkatým celerem
Polévka s cizrnou a řapíkatým celerem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka s cizrnou a řapíkatým celerem

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4168 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 496 g
Tuky 131 g
Vláknina 102 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další ze série na pohled nenápadných polévkových hitů, které se staly hvězdou focení a hrnec byl prázdný, než byste řekli švec. Navíc zabijete dvě pomyslné mouchy jednou ranou – báječně si pochutnáte a navíc zařadíte do jídelníčku více luštěnin, kterých konzumujeme stále pohříchu málo. 

Suroviny

olivový olej panenský 6 PL
podlouhlé, červené, méně pálivé, zbavené semínek a nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
sůl vločková
nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený nadrobno + lístky z 1 řapíkatého celeru
vývar zeleninový 1 l
cizrna 800 g
2 konzervy, scezené a propláchnuté
o pokojové teplotě
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nasekaná
šťáva vymačkaná

Postup

1

V hrnci rozehřejte na středním ohni 3 lžíce oleje. Vsypte chilli papričku a česnek a za častého míchání opékejte, aby česnek zezlátl (pozor, nesmí zčernat, zhořkl by). Pak obsah hrnce včetně oleje přesuňte do misky. Osolte špetkou soli a odložte.

2

Hrnec vytřete dočista papírovou utěrkou. Na středním ohni v něm rozehřejte zbývající 3 lžíce oleje, vsypte cibuli a řapíky celeru, osolte a za občasného promíchání opékejte do změknutí, ale ne tak, aby zhnědly, zhruba 5–7 minut. Vlijte vývar, zesilte oheň a přiveďte k varu. Pak oheň ztlumte a vsypte cizrnu. Zvolna vařte, aby se cizrna pořádně prohřála, asi 5 minut.

3

Mezitím v misce smíchejte jogurt s pořádnou špetkou soli. V další misce promíchejte celerové a petrželkové lístky a pokapejte je citronovou šťávou. Osolte a promíchejte.

4

Polévku rozdělte do misek či talířů, přidejte kopeček jogurtu a bylinkový ,salátek‘. Doplňte ochuceným olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč