Reklama
Lehká polévka z řapíkatého celeru
Fotogalerie:

Lehká polévka z řapíkatého celeru

Gabriela Firstová

Praha
Řapíkatý celer má v mé kuchyni čestné místo pro svou příjemně kořeněnou chuť.
Gabriela Firstová, Praha

Ingredience

  • 200 g celer řapíkatý
  • 2 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 cibulka jarní
  • 2 brambory
  • 2 lžíce máslo
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 1 lžička jíška instantní
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechnu zeleninu důkladně opláchneme a očistíme. Cibuli a mrkev zbavíme slupek. Vše potom nakrájíme na stejně veliké dílky.
  2. krok2
    V hrnci na polévku rozpustíme máslo a zeleninu zlehka orestujeme. Hned jak začne vonět, zalijeme ji 1,5 l vody. Promícháme a vaříme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
  3. krok3
    Do polévky přidáme kostku zeleninového vývaru a teplotu snížíme na polovinu. 
  4. Polévku zahustíme jíškou a dochutíme dle vlastní potřeby pepřem a solí. 
  5. Pokračujeme ve varu ještě asi deset minut, aby se chuť jíšky vařením vytratila. 
  6. Hotovou polévku podáváme s čerstvým pečivem nebo s opečenými toasty.
    TIP: Polévku můžeš zjemnit kouskem másla nebo lžící smetany. Když přidáš hrst čerstvých bylinek, bude ještě víc vonět.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka jáhlovka

Polévka jáhlovka

Hustá přesnídávková polévka je velmi sytá. Lenka Danišová, Jirkov
Zdravě a chutně /30.03.16
Ovocný salát

Ovocný salát

Posílám recept na velice jednoduchý a chutný salát.
Eva Skoumalová, Klučov...
Zdravě a chutně /15.12.10
Švestkový koláč

Švestkový koláč

Ještě uvařit kávu a svačina je hotová.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /20.09.16
Plněné sušené švestky v jogurtu

Plněné sušené švestky v jogurtu

Je to dietní a chutný pokrm, vhodný jako zdravá snídaně nebo lehká večeře.

Kateryna ...

Zdravě a chutně /08.09.12
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Výtečný jednoduchý oběd.
Alena Kučerová, Štěpánkovice
Zdravě a chutně /14.04.12
Rukolový krém

Rukolový krém

Rukolu si pěstuji v truhlíku na balkoně.

Lenka Zedníčková, Čáslav

Zdravě a chutně /18.03.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu