Ingredience
- 200 g celer řapíkatý
- 2 mrkev
- 1 cibule
- 3 cibulka jarní
- 2 brambory
- 2 lžíce máslo
- 1 kostka bujón zeleninový
- 1 lžička jíška instantní
- sůl a pepř podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Všechnu zeleninu důkladně opláchneme a očistíme. Cibuli a mrkev zbavíme slupek. Vše potom nakrájíme na stejně veliké dílky.
-
V hrnci na polévku rozpustíme máslo a zeleninu zlehka orestujeme. Hned jak začne vonět, zalijeme ji 1,5 l vody. Promícháme a vaříme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
-
Do polévky přidáme kostku zeleninového vývaru a teplotu snížíme na polovinu.
-
Polévku zahustíme jíškou a dochutíme dle vlastní potřeby pepřem a solí.
-
Pokračujeme ve varu ještě asi deset minut, aby se chuť jíšky vařením vytratila.
-
Hotovou polévku podáváme s čerstvým pečivem nebo s opečenými toasty.TIP: Polévku můžeš zjemnit kouskem másla nebo lžící smetany. Když přidáš hrst čerstvých bylinek, bude ještě víc vonět.