Reklama
Lečo s jogurtem
Fotogalerie:

Lečo s jogurtem

Terezie Kouřilová

Zlín

Zdravá a šťavnatá letní klasika.

Terezie Kouřilová, Zlín

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 větší cibule
  • dle potřeby olej
  • trocha pálivá paprika
  • 1/2 lžičky pepř
  • 4 středně velká rajčata
  • 2 bílá paprika
  • 1 menší cuketa
  • 1 plnotučný jogurt
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme na hrubší kousky a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme pálivou papriku, pepř a chvilku osmahneme. Přidáme zbylou zeleninu pokrájenou na středně velké kostky. Osolíme‚ zakryjeme pokličkou a 15–20 minut dusíme.

  2. Když je zelenina měkká‚ necháme odpařit přebytečnou vodu. Osolíme. Lečo podáváme na talíři ozdobené kopečkem plnotučného smetanového jogurtu nebo zakysanou smetanou.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tofu placičky s hořčicovou omáčkou

Tofu placičky s hořčicovou omáčkou

Tato pikantní dobrota je u nás velmi oblíbená. Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /24.07.09
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Dá se jíst s brambory i s chlebem.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /09.02.16
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Vyzkoušej neobvyklou polévku. Možná se stane tvou oblíbenou.
Veronika Poláčková, ...
Zdravě a chutně /29.01.10
Kedlubnové řízečky

Kedlubnové řízečky

Rádi kombinujeme zeleninu s těstovinami.
Pavlína Hrabovská, Hodonín
Zdravě a chutně /04.08.11
Rizoto z králíka

Rizoto z králíka

Lehký oběd nebo večeře.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /20.07.14
Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Zachutná i těm, kteří jinak zeleninu příliš nemilují.

Daniel Žáček, 11 let, Praha

Zdravě a chutně /12.04.13
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama