Reklama
Lasagne se špenátem a žampiony
Fotogalerie:

Lasagne se špenátem a žampiony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Středomořská kuchyně mě uchvátila. Koupila jsem si kuchařku, sháním recepty po internetu. Lasaně, zapečené pláty čerstvých těstovin, proložené voňavými žampiony, mladou cuketou a špenátem v hladké sýrové omáčce, jsou možná méně obvyklým, ale vynikajícím jídlem pro rodinu i přátele.
Tereza Puchrová, Poděbrady

Ingredience

  • 150 g sýr
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1/2 lžičky bazalka
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 50 ml smetana
  • 1/2 lžičky tymián
  • 200 g špenát
  • 200 g žampiony
  • 2 cuketa
  • lasagne

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Špenát nejprve rozmrazíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát a podusíme asi 3 minuty. Dále do pánve přilijeme smetanu a směs dochutíme špetkou soli a pepře a za občasného míchání ji necháme přejít varem.
  2. krok2
    Pokrájenou cibuli orestujeme na oleji,  žampiony pokrájíme na plátky a cukety nastrouháme. Obojí přidáme k cibuli a opékáme asi 5 minut. Směs zahustíme jednou lžící hladké mouky, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami.
  3. krok3
    Ricottu a nastrouhaný sýr smícháme, dochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Zapékací nádobu vymažeme olejem a střídavě vrstvíme obě směsi, mezi které vkládáme lasagnové plátky. Vše zakončíme sýrovou omáčkou. Ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova asi 45 minut.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákovo-ředkvičkový salát

Květákovo-ředkvičkový salát

Hodí se jako lehká večeře s tmavým opečeným toastem. Hana Krausová, Hradec ...
Zdravě a chutně /30.04.14
Pikantní kuskus

Pikantní kuskus

Zasytí a příprava zabere minimum času.

Lucie Pilařová, Chomutov

Zdravě a chutně /02.05.15
Pikantní lilek

Pikantní lilek

Oblíbila jsem si lilek, dá se připravovat na mnoho způsobů. Nevařím podle kuchařských ...
Zdravě a chutně /04.02.10
Chřestový salát

Chřestový salát

Je výborný z bílého i ze zeleného chřestu.

Aneta Jankovská, Žďár nad ...

Zdravě a chutně /02.06.15
Pangas se zeleninou

Pangas se zeleninou

Potřebujete rychlý oběd? Tak tahle ryba je to pravé.
Tereza Halbrštátová, Letohrad
...
Zdravě a chutně /26.10.11
Kuřecí nudličky

Kuřecí nudličky

Určitě se stanou i tvým oblíbeným jídlem.
Michal Klepáček, Bruntál
Zdravě a chutně /26.10.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu