Reklama
Lasagne se špenátem a žampiony
Fotogalerie:

Lasagne se špenátem a žampiony

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Středomořská kuchyně mě uchvátila. Koupila jsem si kuchařku, sháním recepty po internetu. Lasaně, zapečené pláty čerstvých těstovin, proložené voňavými žampiony, mladou cuketou a špenátem v hladké sýrové omáčce, jsou možná méně obvyklým, ale vynikajícím jídlem pro rodinu i přátele.
Tereza Puchrová, Poděbrady

Ingredience

  • 150 g sýr
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1/2 lžičky bazalka
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 50 ml smetana
  • 1/2 lžičky tymián
  • 200 g špenát
  • 200 g žampiony
  • 2 cuketa
  • lasagne

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Špenát nejprve rozmrazíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát a podusíme asi 3 minuty. Dále do pánve přilijeme smetanu a směs dochutíme špetkou soli a pepře a za občasného míchání ji necháme přejít varem.
  2. krok2
    Pokrájenou cibuli orestujeme na oleji,  žampiony pokrájíme na plátky a cukety nastrouháme. Obojí přidáme k cibuli a opékáme asi 5 minut. Směs zahustíme jednou lžící hladké mouky, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami.
  3. krok3
    Ricottu a nastrouhaný sýr smícháme, dochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Zapékací nádobu vymažeme olejem a střídavě vrstvíme obě směsi, mezi které vkládáme lasagnové plátky. Vše zakončíme sýrovou omáčkou. Ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova asi 45 minut.

Pošli recept! 6/2007 (16.5.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový salát s makrelou

Bramborový salát s makrelou

Se solí opatrně, makrela bývá dost slaná. Andrea Janáková, Polička
Zdravě a chutně /30.11.16
Dýňové těstoviny s čočkou

Dýňové těstoviny s čočkou

Obsahují spoustu důležitých živin.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /09.09.16
Jablíčka plněná mrkvovou pomazánkou

Jablíčka plněná mrkvovou pomazánkou

Milé a netradiční pohoštění pro návštěvu. Navíc je snadné a zasytí.
Evelína ...
Zdravě a chutně /18.08.14
Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Bylinkové krokety s jogurtovo-zeleninovým dipem

Skvěle se hodí i jako příloha k veškerým druhům masa.

Anna Chmelíčková, Letohrad

Zdravě a chutně /08.10.12
Celerový salát

Celerový salát

Celerový salát máme s maminkou rády jako lehkou večeři. Je to vitaminová bomba.
Lucie...
Zdravě a chutně /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu