Ingredience
- 150 g sýr
- 1 lžíce olej olivový
- 1/2 lžičky bazalka
- 1 cibule
- 3 stroužky česnek
- 50 ml smetana
- 1/2 lžičky tymián
- 200 g špenát
- 200 g žampiony
- 2 cuketa
- lasagne
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špenát nejprve rozmrazíme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát a podusíme asi 3 minuty. Dále do pánve přilijeme smetanu a směs dochutíme špetkou soli a pepře a za občasného míchání ji necháme přejít varem.
-
Pokrájenou cibuli orestujeme na oleji, žampiony pokrájíme na plátky a cukety nastrouháme. Obojí přidáme k cibuli a opékáme asi 5 minut. Směs zahustíme jednou lžící hladké mouky, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami.
-
Ricottu a nastrouhaný sýr smícháme, dochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Zapékací nádobu vymažeme olejem a střídavě vrstvíme obě směsi, mezi které vkládáme lasagnové plátky. Vše zakončíme sýrovou omáčkou. Ve vyhřáté troubě pečeme dozlatova asi 45 minut.