Vyzkoušela jsem připravit italské lasagne s krůtím masem a mohu říct, že mi chutnali mnohem více než s klasickým vepřovým. Pozor, ať se vám bešamel nesrazí, jinak okraje zůstanou suché.
Veronika Marková, Český Těšín
Ingredience
- 250 g lasagne
- 500 g mleté krůtí maso
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- olivový olej
- sůl, pepř
- kousek másla
- proventálské koření, oregáno, petrželová nať
- 1 plechovka drcených rajčat
- 250 g strouhaný sýr
- Bešamelová omáčka:
- 50 g máslo
- 50 g hladká mouka
- 500 ml mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do pánve si nalijeme olej a zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme krůtí maso, osolíme, opepříme, podlijeme mírně vodou a dusíme asi 5 minut. Pak přidáme drcená rajčata, prolisovaný česnek, provensálské koření, oregáno a povaříme.
-
V druhém kastrůlku si připravíme omáčku. Do rozpuštěného másla přisypeme mouku, rozmícháme a za stálého míchání přiléváme mléko, dokud není omáčka hladká.
-
Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe jednotlivé pláty lasagní a potřeme vrstvou omáčky a vrstvou masové směsi. Tyto suroviny střídavě prokládáme, až máme mísu plnou, poslední vrstva bude bešamelová omáčka. Dáme do trouby zapéct na 200 °C dozlatova a před dopečením posypeme strouhaným sýrem.