Reklama
Lasagne s krůtím masem
Fotogalerie:

Lasagne s krůtím masem

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Vyzkoušela jsem připravit italské lasagne s krůtím masem a mohu říct, že mi chutnali mnohem více než s klasickým vepřovým. Pozor, ať se vám bešamel nesrazí, jinak okraje zůstanou suché.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 250 g lasagne
  • 500 g mleté krůtí maso
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • kousek másla
  • proventálské koření, oregáno, petrželová nať
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 250 g strouhaný sýr
  • Bešamelová omáčka:
  • 50 g máslo
  • 50 g hladká mouka
  • 500 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

105 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do pánve si nalijeme olej a zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme krůtí maso, osolíme, opepříme, podlijeme mírně vodou a dusíme asi 5 minut. Pak přidáme drcená rajčata, prolisovaný česnek, provensálské koření, oregáno a povaříme.
  2. V druhém kastrůlku si připravíme omáčku. Do rozpuštěného másla přisypeme mouku, rozmícháme a za stálého míchání přiléváme mléko, dokud není omáčka hladká.

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe jednotlivé pláty lasagní a potřeme vrstvou omáčky a vrstvou masové směsi. Tyto suroviny střídavě prokládáme, až máme mísu plnou, poslední vrstva bude bešamelová omáčka. Dáme do trouby zapéct na 200 °C dozlatova a před dopečením posypeme strouhaným sýrem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená rajčata

Zapečená rajčata

Rajčata někdy obměňujeme paprikami. Jana Boháčová, Děčín
Zdravě a chutně /29.08.13
Řízky s hrozny

Řízky s hrozny

Podávají se s brambory přelité omáčkou.

Zdena Halušková, Příbram

Zdravě a chutně /05.06.16
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Nejlepší je připravený doma – z čerstvých surovin a hlavně bez nežádoucích éček.
...
Zdravě a chutně /11.06.12
Cuketové bonbony

Cuketové bonbony

Připrav si podle mého receptu mlsání, které ocení děti i dospělí. Můžeš je ...
Zdravě a chutně /15.04.12
Pangasius v balíčku

Pangasius v balíčku

V této úpravě je ryba chutnější, než když ji uvaříš v páře, a přitom ...

Zdravě a chutně /21.06.15
Mexický čtyřbarevný salát

Mexický čtyřbarevný salát

Protáhne tě a vypálí všechny bacily.

Radek Horák, České Budějovice

Zdravě a chutně /05.11.15
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama