Reklama
Lasagne s krůtím masem
Fotogalerie:

Lasagne s krůtím masem

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Vyzkoušela jsem připravit italské lasagne s krůtím masem a mohu říct, že mi chutnali mnohem více než s klasickým vepřovým. Pozor, ať se vám bešamel nesrazí, jinak okraje zůstanou suché.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 250 g lasagne
  • 500 g mleté krůtí maso
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • kousek másla
  • proventálské koření, oregáno, petrželová nať
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 250 g strouhaný sýr
  • Bešamelová omáčka:
  • 50 g máslo
  • 50 g hladká mouka
  • 500 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

105 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do pánve si nalijeme olej a zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme krůtí maso, osolíme, opepříme, podlijeme mírně vodou a dusíme asi 5 minut. Pak přidáme drcená rajčata, prolisovaný česnek, provensálské koření, oregáno a povaříme.
  2. V druhém kastrůlku si připravíme omáčku. Do rozpuštěného másla přisypeme mouku, rozmícháme a za stálého míchání přiléváme mléko, dokud není omáčka hladká.

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe jednotlivé pláty lasagní a potřeme vrstvou omáčky a vrstvou masové směsi. Tyto suroviny střídavě prokládáme, až máme mísu plnou, poslední vrstva bude bešamelová omáčka. Dáme do trouby zapéct na 200 °C dozlatova a před dopečením posypeme strouhaným sýrem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový kuskus s krevetami

Zeleninový kuskus s krevetami

Rychlá večeře, u nás velmi oblíbená. Anna Šušláková, Most
Zdravě a chutně /24.01.15
Kváskový ořechovo-špaldový chléb

Kváskový ořechovo-špaldový chléb

Špaldová mouka má lehce ořechovou chuť, spolu s vlašskými ořechy je to kombinace, ...

Zdravě a chutně /30.10.14
Rýže s fazolemi po indiánsku

Rýže s fazolemi po indiánsku

Jak dostat do dětí fazole? Hrát si s nimi na indiány. Funguje to.
Eva ...
Zdravě a chutně /23.12.10
Rybí polévka s kukuřicí

Rybí polévka s kukuřicí

Naše děti neměly klasickou rybí polévku příliš rády, takto připravená jim ale velice...
Zdravě a chutně /03.01.12
Sýrovo-zeleninové krokety s krémovým dipem

Sýrovo-zeleninové krokety s krémovým dipem

Je to jako z pohádky.

Karolína Mádrová, Bruntál

Zdravě a chutně /14.07.13
Krůtí prsa zapečená s bramborem

Krůtí prsa zapečená s bramborem

Tohle jídlo má ráda celá rodina.

Lenka Gregová Hauptigová, Liberec

Zdravě a chutně /15.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu