Reklama
Lasagne s krůtím masem
Fotogalerie:

Lasagne s krůtím masem

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Vyzkoušela jsem připravit italské lasagne s krůtím masem a mohu říct, že mi chutnali mnohem více než s klasickým vepřovým. Pozor, ať se vám bešamel nesrazí, jinak okraje zůstanou suché.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 250 g lasagne
  • 500 g mleté krůtí maso
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • kousek másla
  • proventálské koření, oregáno, petrželová nať
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 250 g strouhaný sýr
  • Bešamelová omáčka:
  • 50 g máslo
  • 50 g hladká mouka
  • 500 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

105 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Do pánve si nalijeme olej a zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme krůtí maso, osolíme, opepříme, podlijeme mírně vodou a dusíme asi 5 minut. Pak přidáme drcená rajčata, prolisovaný česnek, provensálské koření, oregáno a povaříme.
  2. V druhém kastrůlku si připravíme omáčku. Do rozpuštěného másla přisypeme mouku, rozmícháme a za stálého míchání přiléváme mléko, dokud není omáčka hladká.

  3. Zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe jednotlivé pláty lasagní a potřeme vrstvou omáčky a vrstvou masové směsi. Tyto suroviny střídavě prokládáme, až máme mísu plnou, poslední vrstva bude bešamelová omáčka. Dáme do trouby zapéct na 200 °C dozlatova a před dopečením posypeme strouhaným sýrem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Filé se zelenými fazolkami a žampiony

Filé se zelenými fazolkami a žampiony

Nejsem rybář, ale rybí maso mám velmi rád. Je chutné, lehce stravitelné a navíc jídla ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Kuřecí prsa v barevné zelenině

Kuřecí prsa v barevné zelenině

Díky zelenině získá maso příjemnou chuť a šťávu.

Věra Hradilová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /21.03.13
Masové závitky s vejci

Masové závitky s vejci

Syté jídlo, které chutná i za studena.

Tereza Dolanská, Havířov

Zdravě a chutně /09.07.13
Kuře s lupínky

Kuře s lupínky

Vychutnej si lahodně křupavá sousta.
Zuzana Čerlíková, Čechy
Zdravě a chutně /22.01.09
Lehká cuketová polévka

Lehká cuketová polévka

Od hrachovky je k nerozeznání.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /22.09.15
Lahodná zapečená brokolice

Lahodná zapečená brokolice

Vynikající lehčí oběd.

Petra Šimonová, Brno

Zdravě a chutně /26.07.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu