Reklama
Lasagne
Fotogalerie:

Lasagne

Pavlína Ausbergerová

České Budějovice
Jejich příprava je složitá jen na první pohled.
Pavlína Ausbergerová, České Budějovice

Ingredience

  • Lasagne
  • pepř
  • 250 g sýr strouhaný
  • 9 plátků lasagne
  • 1 plechovka rajský protlak
  • 1 plechovka rajčata loupaná konzervovaná
  • 500 g maso hovězí mleté
  • 2 plechovky žampiony
  • 1 lžíce bazalka
  • 1 lžíce oregáno
  • 1 lžíce koření provensálské
  • sůl
  • Bešamel
  • 5 lžic máslo
  • 1,5 l mléko
  • 2 hrsti mouka hladká
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • Ostatní
  • trocha olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle opražíme mouku‚ zalijeme mlékem a uvaříme hustou bešamelovou omáčku‚ kterou ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a solí. Do uvařeného bešamelu přidáme žampiony a ještě chvilku povaříme. Mleté maso opečeme spolu s oreganem‚ bazalkou a provensálským kořením.
  2. Přidáme protlak‚ krájená rajčata, podlijeme vodou a povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Zapékací misku nebo pekáč vymastíme, dáme vrstvu bešamelu‚ pak plátky la­sagní, opět bešamel‚ vrstvu masové směsi‚ znovu bešamelovou omáčku (takto opakujeme tři vrstvy - končíme bešamelem). Nakonec posypeme sýrem a pečeme při 200 °C 35 minut.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýže na pánv se šunkou a celerem

Rýže na pánv se šunkou a celerem

Dokonalá kombinace chutí. Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /26.10.11
Zapékané ředkvičky s brambory

Zapékané ředkvičky s brambory

Proč by se měly ředkvičky dávat jen do salátu?
Helena Čížková, Sokolov
Zdravě a chutně /13.05.13
Papriky plněné mangem

Papriky plněné mangem

Někdy přidám nakrájený pršut.

Jaroslav Staněk,  Rakovník

Zdravě a chutně /13.09.16
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Hodí se při dietách, cizrna tě zasytí.
Kateřina Holečková, Litoměřice
Zdravě a chutně /26.04.13
Kulajda po diabetiky

Kulajda po diabetiky

Kdo má rád, dochutí kapkou octa.

Hana Šátralová, Praha

Zdravě a chutně /26.12.15
Treska v jarním kabátku

Treska v jarním kabátku

Podáváme obloženou lístky salátu.

Michaela Baffiová, Pardubice

Zdravě a chutně /12.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu