Ingredience
- Lasagne
- pepř
- 250 g sýr strouhaný
- 9 plátků lasagne
- 1 plechovka rajský protlak
- 1 plechovka rajčata loupaná konzervovaná
- 500 g maso hovězí mleté
- 2 plechovky žampiony
- 1 lžíce bazalka
- 1 lžíce oregáno
- 1 lžíce koření provensálské
- sůl
- Bešamel
- 5 lžic máslo
- 1,5 l mléko
- 2 hrsti mouka hladká
- muškátový oříšek
- sůl
- Ostatní
- trocha olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na másle opražíme mouku‚ zalijeme mlékem a uvaříme hustou bešamelovou omáčku‚ kterou ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a solí. Do uvařeného bešamelu přidáme žampiony a ještě chvilku povaříme. Mleté maso opečeme spolu s oreganem‚ bazalkou a provensálským kořením.
-
Přidáme protlak‚ krájená rajčata, podlijeme vodou a povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Zapékací misku nebo pekáč vymastíme, dáme vrstvu bešamelu‚ pak plátky lasagní, opět bešamel‚ vrstvu masové směsi‚ znovu bešamelovou omáčku (takto opakujeme tři vrstvy - končíme bešamelem). Nakonec posypeme sýrem a pečeme při 200 °C 35 minut.