Reklama
Lasagne
Fotogalerie:

Lasagne

Pavlína Ausbergerová

České Budějovice
Jejich příprava je složitá jen na první pohled.
Pavlína Ausbergerová, České Budějovice

Ingredience

  • Lasagne
  • pepř
  • 250 g sýr strouhaný
  • 9 plátků lasagne
  • 1 plechovka rajský protlak
  • 1 plechovka rajčata loupaná konzervovaná
  • 500 g maso hovězí mleté
  • 2 plechovky žampiony
  • 1 lžíce bazalka
  • 1 lžíce oregáno
  • 1 lžíce koření provensálské
  • sůl
  • Bešamel
  • 5 lžic máslo
  • 1,5 l mléko
  • 2 hrsti mouka hladká
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • Ostatní
  • trocha olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle opražíme mouku‚ zalijeme mlékem a uvaříme hustou bešamelovou omáčku‚ kterou ochutíme špetkou strouhaného muškátového oříšku a solí. Do uvařeného bešamelu přidáme žampiony a ještě chvilku povaříme. Mleté maso opečeme spolu s oreganem‚ bazalkou a provensálským kořením.
  2. Přidáme protlak‚ krájená rajčata, podlijeme vodou a povaříme. Dochutíme solí a pepřem. Zapékací misku nebo pekáč vymastíme, dáme vrstvu bešamelu‚ pak plátky la­sagní, opět bešamel‚ vrstvu masové směsi‚ znovu bešamelovou omáčku (takto opakujeme tři vrstvy - končíme bešamelem). Nakonec posypeme sýrem a pečeme při 200 °C 35 minut.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí karbanátky s mrkví

Krůtí karbanátky s mrkví

Tyto karbanátky nejsou smažené na pánvi, ale pečené v troubě. Jsou rychle hotové a ...
Zdravě a chutně /09.03.12
Pohanka s restovanou zeleninou

Pohanka s restovanou zeleninou

Rychlý oběd pro vegetariány a vegany.

Markéta Racková, Břasy

Zdravě a chutně /28.03.16
Candát na zelenině

Candát na zelenině

Candát je skvělá ryba, jen ji tepelnou úpravou nezkazit!
Lenka Řezbová, Milevsko
Zdravě a chutně /04.08.11
Směs pohanky s cizrnou

Směs pohanky s cizrnou

Rychlé, levné a hlavně bezlepkové jídlo.
Tereza Špičáková, Zvěřínek
Zdravě a chutně /22.09.09
Libová vepřová panenka

Libová vepřová panenka

U nás doma máme rádi maso a do každého pokrmu, který vařím, dávám bylinky ze ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Avokádový salát

Avokádový salát

Lehký a chutný avokádový salát.

Bára Handlířová, Brno

Zdravě a chutně /02.08.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu