Reklama
Lahodná zapečená brokolice
Fotogalerie:

Lahodná zapečená brokolice

Petra Šimonová
Petra Šimonová
Brno

Vynikající lehčí oběd.

Petra Šimonová, Brno

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 200 g šunka
  • 1 velká cibule
  • 120 g niva
  • 400 g brambory
  • 2 vejce
  • 200 ml mléko
  • sůl, pepř
  • tuk na vymazání

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1.        Nejdříve si oškrábeme brambory a nakrájíme na kolečka. Dáme je do hrnce s osolenou vodou a vaříme, abychom je trochu předvařili. Nyní si rozkrájíme brokolici a dáme ji uvařit do osolené vody. Na pánvi si zpěníme cibuli. Nastrouháme nivu a nakrájíme na malé kostičky šunku.

  2.             Připravíme si zapékací mísu, kterou lehce vymažeme. Připravené suroviny začneme skládat do pekáče. Nejdříve vyskládáme brambory, trochu je osolíme a opepříme, na ně poskládáme brokolici. Na brokolici dáme cibuli a rozdrobíme nivu. Opakujeme do té doby, dokud máme suroviny.

  3.         Vyložený pekáč zalijeme zálivkou, kterou jsme si připravili z mléka a vajíček. Dáme péci asi na 25 minut při teplotě 200 °C. Zapečenou brokolici servírujeme nakrájenou na kostky.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sojový segedín s bramboráky

Sojový segedín s bramboráky

Skvělá alternativa české klasiky pro vegetariány. Iva Libová, Praha
Zdravě a chutně /19.10.14
Polníčkový salát

Polníčkový salát

Tento recept je osvědčený a velmi chutný.

Renata Malá, Chvaletice

Zdravě a chutně /11.05.15
Kuřecí sekaná s čerstvým špenátem

Kuřecí sekaná s čerstvým špenátem

Obměna klasického českého pokrmu.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /04.11.12
Tomatová s bazalkou a kapáním

Tomatová s bazalkou a kapáním

Je krásně krémovitá, hladká a jemná.

Lucie Ševčíková, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /04.01.16
Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Čínské zelí s arašídy a rajčaty

Přestože se to na první pohled nezdá, je to poměrně vydatné jídlo.

Zuzana ...

Zdravě a chutně /18.04.16
Pečené papriky s rajčaty

Pečené papriky s rajčaty

Nemáme skleník, a dokonce ani zahradu, ale na čerstvé zelenině si pochutnáváme každý ...
Zdravě a chutně /22.09.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu