Reklama
Kysané zelí s mrkví
Fotogalerie:

Kysané zelí s mrkví

Renata Slavíčková

Velké Popovice

Pikantní a osvěžující salátek.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 kg bílé zelí
  • 250 g mrkev
  • 1 střední jablko
  • 1 střední cibule
  • 1 lžíce celý kmín
  • 15 g sůl
  • 20 g cukr
  • Solný nálev
  • 250 ml voda
  • 1/4 lžičky soli sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. Ze zelí odstraníme vrchní listy, odkrojíme košťál a nakrájíme je na jemné proužky. Mrkev oloupeme a nahrubo nastrouháme. Z jablka odstraníme jádřinec a rozkrájíme je na osminy. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky.

  2. V míse smícháme všechny ingredience a postupně důkladně pěchujeme (buď pěstí, nebo dřevěnou vařečkou) zelnou směs do sklenice. Zelí začne hned pouštět šťávu. Nahoru na zelí dáme 1–2 celé zelné listy a zatížíme. Vše by mělo být ponořené pod šťávou. Pokud tomu tak není, připravíme si solný nálev a dle potřeby sklenici doplníme.

  3. Hrdlo sklenice přikryjeme plátěným ubrouskem a dobře ovážeme provázkem či gumičkou, aby se k zelí nedostaly mušky. Takto připravené necháme při teplotě 20 °C kvasit asi 7 dní a potom je přeneseme do chladnější místnosti či do lednice. Po 3–4 týdnech můžeme zelí konzumovat. Hlídáme, aby zelí bylo po celou dobu kvašení stále potopené!

Pošli recept! - Speciál - Domácí zabijačka (17.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Citronové kuře

Citronové kuře

Tuhle domácí „čínu“ mohu doporučit. Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /14.09.13
Špenátové  taštičky

Špenátové taštičky

Špenát lidé moc nemilují, protože ho znají jako nevábnou hmotu na talíři ve školní ...
Zdravě a chutně /07.11.08
Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zdá se to složité, ale recept je úplně jednoduchý a zvládne ho každý.

Martina ...

Zdravě a chutně /25.06.13
Rozkvetlý kuskus

Rozkvetlý kuskus

Kuskus se dá upravit na mnoho způsobů, vyzkoušej tenhle zajímavý se sýrem.
Kateřina ...
Zdravě a chutně /25.03.12
Ovocný dortík z vloček

Ovocný dortík z vloček

Martina Antalová, Odolena Voda

Zdravě a chutně /24.07.18
Chřestová polévka

Chřestová polévka

Na této dobrotě si pochutnává celá rodina.
Karel Zahradil, Kladno
Zdravě a chutně /26.03.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu