Chutný oběd bez masa.
Tereza Císařová, Zelenec
Ingredience
- Bylinkové máslo:
- 200 g máslo
- 4 stroužky česnek
- 1 lžíce nasekaná petržel a libeček
- Fazolové bochánky:
- 4 konzervy červené fazole bez nálevu propláchnuté
- 100 g strouhanka
- 2 lžíce máslo
- 1 nadrobno nasekaný pórek
- 1 nadrobno nasekaný řapík celeru
- 2 lžíce nasekaná petrželka a libeček
- 2 vejce na obalení
- dle potřeby sůl, černý mletý pepř, olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mačkadlem na brambory rozmačkáme propláchnuté fazole z konzervy, přidáme 100 g strouhanky až se dokonale promísí. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pórek s celerem a smažíme 3-4 minuty.
-
Na pánev přidáme fazolovou směs, opepříme, osolíme, přidáme petržel, libeček a důkladně promísíme.
-
Směs necháme lehce vychladnout. Tvoříme bochánky, do kterých zabalíme lžičku připraveného bylinkového másla.
-
Bochánky obalíme ve vejci a strouhance. Smažíe na rozpáleném oleji dozlatova.