Reklama
Kyjevské fazole
Fotogalerie:

Kyjevské fazole

Tereza Císařová
Tereza Císařová
Zeleneč

Chutný oběd bez masa.

Tereza Císařová, Zelenec

Ingredience

  • Bylinkové máslo:
  • 200 g máslo
  • 4 stroužky česnek
  • 1 lžíce nasekaná petržel a libeček
  • Fazolové bochánky:
  • 4 konzervy červené fazole bez nálevu propláchnuté
  • 100 g strouhanka
  • 2 lžíce máslo
  • 1 nadrobno nasekaný pórek
  • 1 nadrobno nasekaný řapík celeru
  • 2 lžíce nasekaná petrželka a libeček
  • 2 vejce na obalení
  • dle potřeby sůl, černý mletý pepř, olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Mačkadlem na brambory rozmačkáme propláchnuté fazole z konzervy, přidáme 100 g strouhanky až se dokonale promísí. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pórek s celerem a smažíme 3-4 minuty.

  2. krok2 Na pánev přidáme fazolovou směs, opepříme, osolíme, přidáme petržel, libeček a důkladně promísíme.
  3. krok3 Směs necháme lehce vychladnout. Tvoříme bochánky, do kterých zabalíme lžičku připraveného bylinkového másla.
  4. krok4 Bochánky obalíme ve vejci a strouhance. Smažíe na rozpáleném oleji dozlatova.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerové karbanátky s tofu

Celerové karbanátky s tofu

Také smažené dobrůtky mohou být zdravé. Eva Skoumalová, Klučov
Zdravě a chutně /28.03.13
Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Červená řepa je bohatým zdrojem látek bránících vzniku rakoviny. Protože se bohužel i...
Zdravě a chutně /25.08.08
Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Zachutná i těm, kteří jinak zeleninu příliš nemilují.

Daniel Žáček, 11 let, Praha

Zdravě a chutně /12.04.13
Labužnická zapečená ryba

Labužnická zapečená ryba

Uzený sýr rybu dobře doplňuje.

Petr Nejedlý, Lovosice

Zdravě a chutně /25.12.14
Mandlové müsli tyčinky

Mandlové müsli tyčinky

Energie v kapse.

Kateřina Macháčková, Kaplice

Zdravě a chutně /30.04.13
Papriková polévka se sýrovými knedlíčky

Papriková polévka se sýrovými knedlíčky

Polévka z červených paprik, mrkve a rajčat je skutečně výborná, má krásnou sytou ...

Zdravě a chutně /25.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu